‘Her Adım Yürümek İçin Atılmaz’

ÇOMÜ Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu 3.sınıf öğrencilerinin Topluma Hızmet Uygulamaları dersi kapsamında hayata geçirilen ‘Her Adım Yürümek İçin Atılmaz’ isimli proje Deniz Müzesi’nde yapılan sunumla son buldu.

657
Gelir düzeyi düşük olan ailelerin 10-11 yaş grubu çocuklarına dans eğitimi vererek onların ritim duygularını geliştirmek, karşı cinsle olan ilişkilerini güçlendirmek ve onların kendilerine olan güven duygularını artırmak amacı taşıyan proje uygulanmaya başladı.
 
Kepez Belediyesi Kültür Merkezinde yapılan toplantı sonucu proje uygulamaya konulurken, ulaşımı Kepez Belediyesi tarafından sağlanan projede Kepez Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu’ndan 12 kız 12 erkek öğrenci ve Kepez Atatürk İlköğretim Okulu’ndan 12 kız 12 erkek öğrenci olmak üzere toplamda 48 öğrenciyle çalışıldı. Haftanın 2 günü gerçekleştirilen proje, 1 günü Çanakkale de 3 dans okulunda (Troia Dans Stüdyosu, Caliente Dans Evi, Gençlik Merkezi) diğer 1 günü de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Besyo Spor Salonunda yapıldı.
 
Eğitim sonunda öğrenciler Kepez’de gerçekleşmiş olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ve 26 Mayıs 2012 tarihinde 90. yıl Gösteri Merkezindeki  ‘Liseler Arası Dans Yarışmasında’ gösterilerini sunmuşlardı. En son 25 Mayıs günü jüri karşına çıkan ekip, takım kaptanı Muhammed Alkan’ın sunumuyla ilk 3’e girmeyi başardı.
 
Paylaş