‘Helal Yaşamın Ekonomiye Katkıları’

GİMDES Baş Denetçisi Hayreddin İşbilir, ÇTSO Kongre Fuar Merkezi İçdaş Salonunda saat 14:00’de gerçekleştirilecek olan toplantıda `Helal Yaşam Standardı ve Dünya Ekonomisindeki Yeri`, `Helal Yaşamın Ekonomiye Katkıları` ve `Helal Sertifikası Nasıl Alınır` konularında konferans verecek.

1231
Konferans ile ilgili bilgiler veren ÇTSO Genel Sekreteri Sema Sandal; “Helal Sertifika; muteber, ehil ve tarafsız bir kurumun, söz konusu üretimi denetlemesini, helal standartlarla uygunluk içerisinde üretimin yapıldığını teyit etmesini ve buna bağlı olarak, onaylanmış bir belge vermesini kapsayan bir yöntemdir. Gıdalarda helal olma şartı ile birlikte, sağlığa uygunluk ve safiyet de olması gereken şartlardır. Ayrıca Helal Sertifika Ülke yönetiminin kontrol birimlerine gıda emniyeti konusunda destek hizmeti de sağlamaktadır.
Helal Sertifika, Müslüman tüketici için, kabul edilebilir gıdanın ve tüketilebilir ürünün üretilmesi için gereklidir. Bu husus dünyadaki 1.5 milyar Müslümanı ve de helal ürün yemeği tercih eden diğer milyonlarca insanı kapsamaktadır.
Çanakkale İl Kadın Girişimciler Kurulu ve Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) işbirliğinde 07 Mart 2014 Cuma günü “Helal Gıda Sertifikası” konulu bir bilgilendirme toplantısı yapılacaktır. ÇTSO Kongre Fuar Merkezi İçdaş Salonunda saat 14:00’de gerçekleştirilecek olan toplantıda GİMDES Baş Denetçisi Sayın Hayreddin İşbilir tarafından, “Helal Yaşam Standardı ve Dünya Ekonomisindeki Yeri”, “Helal Yaşamın Ekonomiye Katkıları” ve “Helal Sertifikası Nasıl Alınır” konularında konferans verilecektir” dedi.
Paylaş