‘Bayramiç Beyazı’ meclise gönderildi

Bayramiç Ziraat Odası yöneticileri, “Bayramiç Beyazı” adıyla tescil edilen ilçeye özgü beyaz tüysüz şeftalisinin, tanıtımının yapılması amacıyla TBMM`ye gönderdi.

846
Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan yaptığı açıklamada, 2 ton şeftali paketleyerek meclise gönderdiklerini söyledi. Uzun süredir uğraş vererek adını tescillettirdikleri beyaz tüysüz şeftalinin “Bayramiç Beyazı” adını alarak ilçenin tescilli endemik meyvesi olduğunu belirten Pehlivan; “İyi tarım uygulaması yapan üreticilerimizin bahçesinden toplattığımız 2 ton ürünü oda çalışanlarımız tarafından paketleyerek TBMM`de görev yapan milletvekilleri ve çalışanlara tattırmak için gönderdik” dedi.
 
Pehlivan, Bayramiç Beyazı`nı önce mecliste tanıtacaklarını anlatarak, şöyle devam etti: “Ürünümüzü Türkiye`nin dört bir yanından gelen 550 milletvekiline ikram edeceğiz. Bu bizim için çok büyük önem arz ediyor. Ürünümüzü Türkiye ve dünyada tanıtmak için önemli çalışmalardan birini de mecliste gerçekleştireceğiz. 2010 yılında Türkiye Patent Enstitüsüne (TPE) başvurmamızla başlayan tescil çalışmamızı tamamladık. Bayramiç Beyazı bir kimliğe kavuştu. Ürünümüzün diğer ürünlerle arasındaki farklılık, tadı, nezafeti ve en önemli özelliği Kazdağları`ın havası ile ayrı bir lezzet oluşturmasıdır. Bu özellikleri kapsayan coğrafi tescili yaptırmış bulunmaktayız. Bayramiç Beyazı olarak ürünümüzün ilk tanıtımına, TBMM`deki milletvekilleri, grup başkan vekilleri, tarım bakanlığı yetkilileri ile başlayacağız.”
Paylaş