havadurum

‘Anafartalar Oteli Çanakkale’ye armağan olsun...’

Çanakkale İl Özel İdaresi kendisine ait olan alandaki Anafartalar Otelini hiçbir koşul ve şart öne sürmeden yıkma kararı aldı. Ancak, Belediye’den tek bir istekleri var; bu alan Çanakkale evi arsasıyla birleştirilerek meydan büyütülsün.

1420
Meydan genişlesin
İl Genel Meclisi’nin AKP’li ve MHP’li üyeleri Özel İdare’ye ait olan Anafartalar Otelini hiçbir karşılık beklemeden yıkma ve bu alanı Çanakkale’ye hediye etmek istiyor. Bu konuda görüşlerini bildiren AKP’li üye Nurkan Şanda, “Biz hiçbir pazarlık yada şart öne sürmüyoruz. Tek istediğimiz Çanakkale’nin yüzü durumunda bulunan bu yerin güzel bir alan haline getirilmesi. Bunun için de otelin yıkılması için bir sakınca görmüyoruz” diyerek Belediye’ye seslendi. Şanda, Çanakkale’ye gelen çok sayıda misafirin de bu meydan yapılması gerektiğini dile getirerek: “Milletvekilimiz Mehmet Daniş’te bu öneriler ışığında konuyu enine boyuna tartışarak böyle bir kararı olumlu buldu. Burası Çanakkale’nin kazanması gereken bir alan. Keşke diğer binaları da yıkma imkanımız olsa da, Çanakkale bu bölgede nefes alsa. Belediye’nin gücü bunları yıkmaya şuan için yetmeyebilir. Ama ilerisi için bu bölgenin tamamının yıkılması en büyük hayalimiz” dedi.
 
Otel işletmesi tedirgin
Öte yandan tartışmaların odağında bulunan Anafartalar Otel’in geleceğinin belirsizliği işletmeci ve otel personelini de zor durumda bırakıyor. Geleceğin belirsizliği nedeniyle otel yönetimi yaz rezervasyonları ve gelecek planları yapma konusunda sıkıntılarla karşı karşıya. Düğün sezonu için gelen talepleri dahi değerlendirmekte zorlandıklarını ifade den yetkililer; “Gelişmeler bizim açımızdan olumsuz yönde sürüyor” dediler.
 
Anafartalar Otel’in geleceğinin belirsizliği işletmeci ve otel personelini de zor durumda bırakıyor. Geleceğin belirsizliği nedeniyle otel yönetimi yaz rezervasyonları ve gelecek planları yapma konusunda sıkıntılarla karşı karşıya. Düğün sezonu için gelen talepleri dahi değerlendirmekte zorlandıklarını ifade den yetkililer; “Gelişmeler bizim açımızdan olumsuz yönde sürüyor” dediler.
 
“Gelişmeler bizim aleyhimize”
Son günlerde meydana gelen gelişmeler ve otelin geleceği ile ilgili kamuoyunda açıklanan görüşleri değerlendiren Anafartalar otel işletmecisi Sebahattin Kiraz; “Bizim aleyhimize olaylar oluyor. Müşteri açısından da bizi etkiliyor. Organizasyonları da olumsuz yönde etkiliyor. Böyle bir şeyler olması iyi değil. Rezervasyonda tereddüt endişe oluyor. Bize olumsuz olarak dönüşler oluyor. Bunlar hep bizim için olumsuz gelişmeler” dedi.
 
“Spekülasyonlar bizi olumsuz etkiliyor”
Gelişmeleri takip ettiklerini sonucu merakla beklediklerini ifade den Anafartalar Otel Müdürü Erdinç Urel; “Anafartalar otel yılda 3-5 kere kiralandı, satıldı, yıkılacak diye gündeme düşüyor. Spekülasyonlar iletmeciyi ve çalışanları olumsuz etkiliyor 40-50 kişiyi istihdam eden bir işletme. Turizm kenti Çanakkale de yapılmışı yıkmanın çok bir anlamı yok. İlle de burası yıkılmalı mı? Sonuç ne olacak merakla bekliyoruz. Otelin yıkılması Çanakkale turizmi için bir kayıp olarak değerlendirilebilir” dedi.
 
Urel şunları söyledi; “Çanakkale turizm kenti. Bu otel önünü görebilse her şey daha da iyi olacak. Masaya oturulsun her şey konuşulsun. Eğer çıkartmak istiyorlarsa koskoca bir işletmeyi böyle aniden çıkarmak olamaz. Bir uzlaşma yolu mutlaka bulunur. Yasalar var. Eğer yıkım kararı alındıysa herkes kendi hakkını sonuna kadar savunacaktır. Bu tür haberler bizim her çalışmamız etkiliyor. Örnek olarak yaz sezonu geliyor düğün rezervasyonlarını da olumsuz yönde etkiliyor.”
Paylaş