havadurum

7'nci İlyada Kırkyama Buluşması için ödül töreni yapıldı

853

 Çanakkale Belediyesi tarafından düzenlenen 55’inci Uluslararası Troia Festivali, etkinlik, gösteri, konser ve sergilerle devam etti. 7’nci İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması kapsamında Çanakkale Belediyesi Seramik Müzesinde ödül töreni düzenlendi. Ödül törenine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eşi Hale Gökhan, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Belediye Meclis Üyesi Birten Sarıbaş, İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması katılımcıları ve davetliler katıldı. Tören kapsamında yapılan konuşmaların ardından 7’nci İlyada Kırkyama Çanakkale Buluşması kapsamında farklı kategorilerde düzenlenen yarışmalarda birinci olan katılımcılara ödülleri takdim edilirken, jüri üyelerine de plaket takdiminde bulunuldu.Boreas Kırkyama Çalışma Grubu kolaylaştırıcısı Aysun Aksu, törende yaptığı konuşmada, 7’nci İlyada Kırkyama Çanakkale buluşmasının ‘Kırkyamanın dilinden Troia destanı’ temasıyla yapıldığını söyledi.

 
“2019’un İlyada Kırkyama buluşması Eylül ayının ilk yarısında yapılacak”
 İlyada buluşmasında üç kategoride yarışmanın yapıldığını belirten Aksu; “7’nci İlyada Kırkyama Çanakkale buluşması bu yıl ‘Kırkyamanın dilinden Troia destanı’ temasıyla yapılmıştır. İlyada buluşmasında 3 kategoride yarışma yapılmıştır. Jüri konuklarımız Ankara, İstanbul, İzmir ve Bursa’dan değerli hocalarımızdan oluşmuştur. 2019 İlyada Kırkyama Çanakkale buluşması Eylül ayının ilk yarısında yapılacaktır” dedi.
 
“El emeği gerektiren işlerde kadınların daha çok başarılı olduğunu düşünüyorum”
Türkiye’de kadınları üretime katabilmek için her türlü çabayı göstermek gerektiğine inandığını belirten Başkan Ülgür Gökhan; “Uzun emek gerektiren kırkyama çalışmalarınız için hepinize teşekkür ediyorum. El emeği göz nuru tabiri tam da kırkyama için geçerli. Bu yıl özellikle de Troia Yılı olması nedeni ile Troia teması ile ilgili çalışmalar var. Ben çalışmalardan çok etkilendim. Bütün çalışmalarda ince detaylar var. Kırkyama ile hikayeyi, destanı anlatmak, bunları çeşitli materyaller ile elde etmek büyük bir beceridir. El emeği gerektiren işlerde kadınların daha çok başarılı olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle Türkiye’de kadınları üretime katabilmek için her türlü çabayı göstermemiz gerektiğine inanıyorum. Fevzipaşa Mahallesi’nde eski bir mağazayı satın aldık. Şimdi orayı restore edip, kırkyamacı dostlarımıza sergi ve müze alanı olarak tahsis edeceğiz. Yarışmaya katılan tüm katılımcılarımıza ve jüri üyelerimize teşekkür ediyorum. Yarışmada dereceye giren katılımcılarımızı da tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
(Zeynep Kocaman)
Paylaş