havadurum

7'den 70'e misafirlerin uğrak noktası

674
Çiçeği burnunda Assos Balık ve Meze Evi, lezzetleriyle kentliyi ve turistleri büyülemeye devam ediyor. Saat Kulesi`nin hemen yanı başında, mavi tabelasıyla misafirlerini karşılayan Assos`ta, her yemek günlük hazırlanıyor. Arkada yer alan bahçesinde 7`den 70`e kentli ve turistlere hizmet veren Assos Balık ve Meze Evi`nde yemek yiyebildiğiniz gibi gel-al ve internetten sipariş etme seçenekleri de mevcut. Genç işletmecisi Özgü Erol, "Senelerdir esnaflık yapıyorum. Benim için önemli olan 7`den 70`e her kesime hitap etmek. Burada bunu başarıyoruz" ifadelerine yer verdi.
Balık mezatından sofralara
Geçtiğimiz senelerde farklı işlerle de meşgul olan genç esnaf Erol, "Yaklaşık 7 senedir esnaflık yapıyorum. Oyun salonu işletmeciliği yaptım. Son bir senedir de kafe işletmeciliği yapıyordum. Şimdi de balık ve meze evine döndük. Buraya bir ayak alışkanlığı vardı. Gelenler de lezzetten memnun" sözlerine yer verdi. Balık ve meze evi olmanın farklı incelikleri olduğunu kaydeden Erol, "Balık için mezat oluyor. Bende yeni öğrendim. Sabah 6-6.30 gibi mezata gidiyorum. Balıklar tezgaha inmiş oluyor. Aralarında, mutfağımıza uygun olan balıkları seçiyorum" dedi. Her gün biber borani, havuç tarator, şakşuka, haydari yaptıklarını ifade eden Erol, "Sebzelerini günlük seçtiğimiz için diğer mezeler değişkenlik gösteriyor. Kendimiz pazardan seçerek alıyoruz. Hangi sebzeyse, onunla ilgili olan mezeyi yapıyoruz" sözlerine yer verdi.
"Amacımız, herkesin rahatça gelmesi"
Yemeklerde yağa özellikle çok dikkat ettiklerini kaydeden Erol, "Yemeklerimizi seviyorlar. Yağına dikkat ediyoruz. 10 gibi dükkan açıp hazırlıklara başlıyoruz. Saat 12 gibi de gibi servis açılışı başlıyor" diye belirtti. Genç işletmeci Erol, "Balık ve mezeyi özellikle ailelerin rahatça gelip yiyebileceği bir yer istedik. Amacımız, herkesin rahatça gelmesiydi. Assos Balık ve Meze Evi, her kesimden insanın, rahat gelip yemeklerini yedikleri bir yer oldu. Günlük, taze mevsim yeşillikleriyle yapıyoruz. Az sayıda ama taze yapıyoruz" sözlerine yer verdi.
"Güvenip, isimlerini verdiler"
Balık ve Meze Evi isminin de güzel bir anlamı olduğunu belirten esnaf Özgü, "İsim olarak ne yapsam diye düşünüyordum. Saat Kulesi`yle özdeş olsun diye `Kule Balık` olabilir diye düşünüyordum ama patentte takılma ihtimalim vardı. Kordon`da Assos cafe bar işletmecisi Levent Polis, kendi patentini bana verdi. Diğer ortaklar olan Halil Abi ve Bülent Abi`yi aradım. Onlarda yardımcı oldular. Kule Balık isminden Assos`a döndük. Çok hoşuma gitti, logomuzu da çok beğeniyorum. Özellikle, güvenip bana isimlerini verebilmeleri çok değerli" diye konuştu.
"Hem yerli halka hem de turistlere hitap ediyoruz"
Erol, "Çanakkale`ye gelen misafir ve turist kitlesi var. Saat Kulesi`ne indiği zaman bizi görüyor. `Çanakkale`ye gelmişken balık ekmek yemeliyim` diye düşünüyorlar. Yerli bir kitle de var. Hem yerli halka hem de turistlere hitap ediyoruz. Buradan kötü ayrılmamaları için elimizden geleni yapıyoruz. Lezzetlerimizi çok beğeniyorlar" dedi.
(Damla Yeltekin)
Paylaş