3 seçenek masada

2095

 Futbol otoriteleri, Türk Futbolu’nun UEFA ve FİFA nezdinde yara almaması için en sağlıklı yöntemin belirlemesini istiyorlar. Ciddi ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya kalan Kulüplerin, TFF ile birlikte alacağı kararlar, Türk futbolunun geleceği hakkında belirleyici olacak.

 
3 görüş şöyle sıralanıyor;
1. Liglerin iptal edilmesi
2. Kaldığı yerden devam edilmesi
3. Olduğu gibi tescil edilmesi
İptal edilen liglerde takımların Avrupa Kupalarına katılamama tehlikesi bulunuyor.
Liglerin karantina şeklinde devam etmesi en sağlıklı yol olarak görünüyor. Belirlenen bir kentte, takımları bir otelde konaklatarak, düzenli sağlık kontrollarıyla liglerin devamı sağlanabilir. FİFA, oyuncuların sözleşmelerinin akıbeti ile ilgili yayınladığı talimatta Coronavirüs nedeniyle ertelenen liglerde erteleme süresi kadar oyuncu sözleşmelerinin uzatılacağını açıklamıştı.
Alanya ve Antalya revaçta...
Coronavirüs salgını nedeniyle Dünya’da olduğu gibi Süper Lig`e de ara verilirken, futbol heyecanının Haziran ayında yeniden başlaması bekleniyor. Otorite ve yorumcular Süper Lig`in nerede oynanacağına dair  değerlendirmeler de yapıyorlar.  Buna göre, sosyal medya hesabından "Lig oynanırsa planlanan yerler Alanya ve Antalya. Düşünülen bu plan Bilim Kurulu tavsiye ederse kabul edilecek. Maçta sakatlık olursa belirli hastanelerde tedavi için özel izolasyonlu alan oluşturulacak" paylaşımları yapılıyor.
Haber Merkezi
Paylaş