3.Lig'de Egeliler saltanatı

615

 Toplam 3 grupta 18’er takımın yer aldığı TFF 3. Lig`de sezon sonunda her gruptan ikişer takım 2. Lig`e yükselecek. Gruplarını lider bitirecek ekiplerin doğrudan 2. Lig vizesi alacağı ligde gruplarını 2, 3, 4, ve 5. sırada tamamlayacak ekipler ise Play-Off mücadeleleri oynayacak. Gruplarda son 3 sırayı alan takımlar da Bölgesel Amatör Lig`e düşecek.

 
1. Grup
TFF 3. Lig 1. Grup`ta ilk 17 haftayı 37 puanla kapatan Manisa Büyükşehir Belediyespor zirvede yer alırken, takipçileri Düzcespor, Bayrampaşa, Halide Edip Adıvarspor ile Batman Petrolspor devreyi Play-Off barajında bitirdi. Yeni Altındağ Belediyespor, Orhangazi Belediyespor ile Çatalcaspor ise düşme hattında yer aldı.
 
2. Grup
Pazarspor`un 32 puanla ilk sırada yer aldığı 2. Grup`ta Rize temsilcisini Diyarbekirspor, Yeni Orduspor, Anagold 24Erzicanspor ile Darıca Gençlerbirliği izledi. Yeşil Bursaspor, Kırıkhanspor ve Kayseri Erciyesspor ise son 3 sırada bulunuyor. Kayseri Erciyesspor`a, sezon içinde Türkiye Futbol Federasyonu Kulüp Lisans Kurulu tarafından 3 puan silme cezası verildi.
 
3. Grup
Geçen sezon TFF 3. Lig`e çıkan UTAŞ Uşakspor`un 37 puanla zirvede yer bulduğu 3. Grup`ta, Play-Off barajında yer alan Çorum Belediyespor, Kızılcabölükspor, Tarsus İdmanyurdu ve Sultanbeyli Belediyespor lideri takip ediyor. Bu grupta Tekirdağspor, Payasspor ve Arsinspor son üç sırada yer alıyor.                   (Yusuf Sonkurt)
Paylaş