3.Lig’de; Sezon bitiyor

3 grupta 57 takımın katılımıyla başlayan ve 36 hafta süren maraton 12 Mayıs 2012 cumartesi günü yapılacak maçlarla sona eriyor...

443
Acısıyla tatlısıyla, güneşi yağmuruyla zorlu deplasman koşullarıyla uzun ve yorucu geçen 3.ligde 2011-2012 sezonu tamamlanmak üzere. Hedefleri doğrultusunda mücadele veren takımlar, genellikle ağır ekonomik şartlarla boğuştu. Kişilerin sponsorluğu ve özellikle Belediyeler marifetiyle ayakta kalabilen takımlar kent potansiyelerini de arkasına alarak varlıklarını sürdürdü. Bu cenkten bazıları sevinçli, ama çoğu da mutsuz ayrıldı. Bir takımın başarılı olabilmesi için; Yönetim, teknik heyet, futbolcu kadrosu, taraftar ve basın birlikteliğini yeterli düzeyde ekonomi ile olumlu şekilde kullanabilen kulüpler rahat bir sezon geçirdi. Bunlardan yoksun olanlara, 3.lig de olsa profesyonelliğin vecibeleri ağır geldi. Artık, maratonun son haftasına girildi. Yer aldıkları grupları birinci sırada tamamlayanlar doğrudan 2.lige yükseldiler. Play-Off grubuna katılacaklar ise bir şansa daha sahip olacaklar. Düşenler için elimizden “sabır” dilemekten başka bir şey gelmiyor.
 
3. ligde statü   
19`ar takımdan oluşan 3 grubun bulunduğu Spor Toto 3.Lig`de geçen hafta sonu 35.  maçlar oynandı. Artık sezonun bitimine sadece   1 hafta kaldı. Doğal olarak her ekip 1 haftayı maç oynamadan Bay takım olarak geçirdi. Spor Toto 3.Lig`de sezon 12 Mayıs 2012 cumartesi günü yapılacak maçlarla sona eriyor.
 
Ligde gruplarını ilk sırada tamamlayan takımlar doğrudan Spor Toto 2.Lig`e yükselecek. Her grubu 2., 3.,4. ve 5. sırada bitiren takımlar Play-Off oynama hakkını kazanacak. Play-Off maçları tek maç eleme usulüne göre tarafsız sahada yapılacak. Bu müsabakalarda kazanan ekipler final oynayacak ve finalde kazanan takımlar ise Spor Toto 2. Ligi`ne yükselecek. Böylece, toplam 6 takım Spor Toto 2. Lig`e terfi edecek. Spor Toto 3. Lig`de gruplarında 16,17, 18 ve 19. sıraları alan toplam 12 takım Bölgesel Amatör Lig`e (BAL) düşecek.
 
Cahit Göveren
Paylaş