3.Lig 54 takımlı...

2012-2013 sezonunda Spor Toto 3.Lig`in gruplarında 18`er takımın yer aldığı 54 ekip hedefleri doğrultusunda mücadele verecek

276
Spor Toto 3. Lig çift devreli lig müsabakaları sonunda, gruplarını şampiyon olarak tamamlayan takımlar Spor Toto 2. Lig`e yükselecek. Gruplarında 2., 3., 4. ve 5. sırayı alan takımlar ise Spor Toto 2. Lig`e yükselecek son 3 takımın belirleneceği Play-Off müsabakalarına katılacak.Spor Toto 3. Lig`de çift devreli lig müsabakaları sonunda her 3 grupta 16., 17. ve 18. sıraları alan 3 takım olmak üzere toplam 9 takım Bölgesel Amatör Lig`e düşecek.
 
9 yeni takım
Geçtiğimiz sezon Bölgesel Amatör Lig`den yükselen Bergama Belediyespor, Silivrispor, Kahramanmaraş Belediyespor, Kayseri Şekerspor, Çorum Belediyespor, Emrespor, Fatih Karagümrükspor, Derince Belediyespor ve Erzincan Refahiyespor, bu sezonda Spor Toto 3.Lig`in yeni takımları olacak.
 
Spor Toto 3.Lig`de yer alan 54 takım içerisinde en kalabalık grup, 8 kulüp ile İstanbul temsilcileri oldu. 1.Grup`ta; İstanbulspor A.Ş., Fatih Karagümrük ve Anadolu Üsküdar, 2.Grup`ta Silivrispor ve Ümraniyespor, 3.Grup`ta Sancaktepe Belediyespor, Beylerbeyispor ve Maltepespor yer alıyor. İstanbul`un dışında en kalabalık temsilcisi olan il Kocaeli oldu. Spor Toto Süper Lig`de uzun yıllar yer almış olan ve 1997 ile 2002 yıllarında Türkiye Kupası`nı kazanma başarısı gösteren Kocaelispor`un yanı sıra Gölcükspor, Gebzespor, Derince Belediyespor ve Darıca Gençlerbirliği de Kocaeli`nin bu ligdeki temsilcileri olacak.
 
Spor Toto 3.Lig`de Bursa`dan Orhangazispor, Bursa Nilüferspor A.Ş. ve Oyak Renaultspor; Trabzon`dan Beşikdüzüspor, Yalıspor ve Arsinspor yer alırken, İzmir`den de Bergama Belediyespor, Menemen Belediyespor ve Altınordu bulunuyor.
Paylaş