havadurum

29 Ekim’de ustadan anlamlı sergi

Seramik sanatında yarım asrı geride bırakan Mustafa Tunçalp’ın “Seramik Sanatında 50 yıl” temalı Sergisi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açıldı...

499
 
 
Türkiye`nin en önemli seramik sanatçılarından olan Mustafa Tunçalp`in, sanat yaşamının 50. yılında Çanakkale Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde açtığı sergi sanatseverlerden büyük ilgi gördü.
Abdi İpekçi Dostluk ve Barış Ödülü sahibi olan ve sadece Türkiye’de değil dünyanın dört bir yanında sergilenen eserleriyle seramik sanatının duayenleri arasında sayılan sanatçının sanatla ve teknolojiyle birleşerek ortaya çıkardığı eserlerinde Anadoludaki uygarlıklardan, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Antik dönemlerden esinlendiği ve eserlerinde geleneksel ve çağdaş öğelerin birlikteliği de öne çıkardığı gözleniyor.
 
42 yıl boyunca Çanakkale Seramik Fabrikalarında sanat danışmanı olarak görev alan Tunçalp’ın Çanakkale’den ayrılarak İzmir’de atölye çalışmalarına devam etme kararından önce vefa borcunun bir simgesi olarak açılan “Seramik Sanatında 50 yıl” temalı sergi Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’nde 15 Kasım tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.
 
 
Paylaş