havadurum

"23 bin 754 vatandaşımızın talepleri karşılandı"

3063

 Coronvirüs salgını ile mücadele kapsamında Vali Orhan Tavlı Başkanlığı’nda kurulan Vefa Sosyal Destek Derneği Çanakkale merkez ve ilçelerde çalışmalarına devam ediyor.  Çanakkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Vefa Destek Derneği Gelibolu Kaymakamı Hakan Kılınçkaya koordinasyonunda kapı kapı vatandaşlarımıza ulaşıyor. İçişleri Bakanlığı tarafından başlatılan Vefa Sosyal Destek Grubu yardımları ve destekleri kapsamında, Gelibolu’da 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan ve tespit edilen ailelere Gelibolu Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından hazırlanan temel gıda ve temizlik malzemesi yardım kolilerinin dağıtımı devam ediyor” denildi. Açıklamada, Gelibolu Kaymakamlığı koordinasyonunda oluşturulan Vefa Destek Grubu tarafından evlerinden çıkamayan vatandaşların, alışveriş,  gıda, sağlık, temizlik, banka, PTT, resmi kurum, lojistik, maske vb. birçok ihtiyacını sahada ve koordinasyonda bulunan toplam 4 araç ve 21 personelle,  aksaklığa meydan vermeden büyük bir özveriyle yerine getirmeye devam ettiği ifade edildi. Uygulamanın başladığı 22 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar 23.754 vatandaşın isteği, talebi, hizmeti Vefa Sosyal Destek Gruplarında görevli personelleri tarafından yerine getirildiği belirtildi. 

Açıklamada; “Gelibolu Vefa Sosyal Destek Grubu 22 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar vatandaşlarımızın talepleri kapsamında; 229 Sağlık tedavi; 378 Banka, ATM; 324 Sıcak Yemek Dağıtımı; 151 Gıda paketi desteği (Gıda, Alışveriş, Pazar vb.); 70 Seyahat İzni ile 102 Diğer (Çöp, Su, vb.) 22.500 adet (Maske, eldiven dağıtımı) vb. konularda vatandaşlarımıza yardımcı olunmuştur. Gelibolu Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından Gelibolu merkezi ve merkeze bağlı köylerde 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı bulunan toplam 151 aileye temel gıda ve temizlik malzemeleri yardımı yapılmıştır. Maske üretimi gerçekleştirilen Gelibolu Halk Eğitim Müdürlüğünde, üretilen maskeler vatandaşlarımıza ve sağlık çalışanlarına teslim edilmeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığının koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Pazar/Satış Yerleri genelgesine istinaden Gelibolu Kaymakamlığı koordinasyonunda Gelibolu Belediyesi, Evreşe Belediyesi ve Kavakköy Belediyesi tarafından tüm işyerleri ve pazar alanları dezenfekte ediliyor ve sokak hayvanlarının günlük yemek ihtiyaçları karşılanıyor. Gelibolu Kaymakamlığı koordinasyonunda Marketlerde, Pazar yerlerinde Sosyal Mesafe ve maske kullanımı için gerekli tedbirler alınarak kontroller ve denetimler sıkı bir şekilde gerçekleştiriliyor” denildi. 
Destek çalışmaların devam ettiği belirtilen açıklamada; “Valiliğimiz başkanlığında, Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmalarımızın en hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi için Gelibolu Kaymakamlığı, Çanakkale Valiliği İl Özel İdaremiz, Emniyet - Jandarma birimlerimiz, yerel yönetimlerimiz, muhtarlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız ve kıymetli Gelibolulular arasında çok değerli bir yardımlaşma ve dayanışma sergilenmektedir. Vefa Destek Grubu Gelibolu Hükümet Konağında çalışmalarını sürdürmekte olup 112, 155, 156 ve 566 63 23 numaralı hatlardan merkezimize ulaşılabilmekte, vatandaşlardan gelen alışveriş, sağlık, temizlik, destek, gıda ihtiyacı, banka vb. talepler vatandaşların ikamet adreslerine göre en yakın lojistik ekibine yönlendirilerek Gelibolulu vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını hızlı bir şekilde çözüme kavuşturmaya devam edilmektedir. Gelibolu Kaymakamlığı Koordinasyonunda 65 yaş ve üstü ve kronik rahatsızlığı olup, hizmetini karşılayacak kimsesi olmayan vatandaşlarımızın hizmetini yerine getirmek üzere oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu 7 gün 24 Saat büyük bir özveri ve fedakarlıkla bu görevlerini sürdürmeye devam etmektedir. Evlerinde kalan ve bu çalışmalarda bizlere destek veren bütün Gelibolululara şükranlarımızı sunuyoruz” denildi.
(Haber Merkezi)
Paylaş