havadurum

2024 İlk Sahur Ne Zaman? Ramazan Ayı Başlangıcı Ne Zaman?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte Müslümanlar için önemli bir dönemeç olan ilk sahur, bu yıl da büyük bir merakla bekleniyor. Sahur, oruç tutan bireylerin gün boyu açlık ve susuzluğa dayanabilmeleri için sahur vaktinde yedikleri öğündür. Peki, 2024 yılının ilk sahuru ne zaman? Detaylar haberimizde!

3446

Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte, milyonlarca Müslüman ilk sahurun ne zaman yapılacağını merak ediyor. 2024 yılında Ramazan ayı, 11 Mart'ta başlayacak. Peki, ilk sahur ne zaman, saat kaçta? 2024 Ramazan ayı ilk sahur, iftar ve teravih vakitleri neler? İşte detaylar…

2024 Ramazan Ayı Ne Zaman Başlıyor?

2024 yılında Ramazan ayı, 11 Mart'ta başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın dini günler takvimine göre, Ramazan ayının başlangıç tarihi belirlendi. On Bir Ayın Sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayı, manevi huzur ve bereketiyle Müslümanların kalplerini dolduracak. Ramazan ayında oruç tutacak olan Müslümanlar, sahur, iftar ve teravih vakitlerini araştırıyor.

2024 İlk Sahur Ne Zaman, Saat Kaçta?

2024 yılında ilk sahur, 11 Mart Pazartesi günü sahur vaktiyle başlayacak ve imsak vaktine kadar sürecek. Ardından oruca niyet edilecek. İlk sahurun ne zaman yapılacağı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı Ramazan imsakiyesinde yer alıyor. Ramazan imsakiyesi, Diyanet'in "ramazan.diyanet.gov.tr" internet sitesinde ve "vakithesaplama.diyanet.gov.tr" internet adresinde yayınlandı. Ramazan imsakiyesinde, Türkiye ve yabancı ülkeler için ayrı ayrı hazırlanmış çizelgelere kolayca ulaşılabiliyor. Ramazan'ın 1. Günü İstanbul imsak vakti: 05.51, Ankara imsak vakti: 05.36, İzmir imsak vakti: 06.01.

2024 İlk İftar Ne Zaman, Saat Kaçta?

2024 yılında ilk iftar, 11 Mart Pazartesi akşam ezanının okunmasıyla birlikte yapılacak. İlk oruç açılacak. İlk iftarın ne zaman yapılacağı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı Ramazan imsakiyesinde yer alıyor. Ramazan imsakiyesinde, Türkiye ve yabancı ülkeler için ayrı ayrı hazırlanmış çizelgelere kolayca ulaşılabiliyor. Ramazan'ın 1. Günü İstanbul iftar vakti: 19.13, Ankara iftar vakti: 18.58, İzmir iftar vakti: 19.21.

2024 İlk Teravih Ne Zaman, Saat Kaçta?

2024 yılında ilk teravih, 10 Mart Pazar akşamı kılınacak. Teravih namazı, Ramazan ayının ilk gecesinden itibaren her akşam yatsı namazından sonra kılınan sünnet namazıdır. Teravih namazının kaç rekât olduğu konusunda farklı görüşler vardır. Hanefi mezhebine göre 20, Şafii ve Hanbeli mezheplerine göre 8, Maliki mezhebine göre ise 36 rekâttır. Teravih namazı, Ramazan ayının son gecesine kadar devam eder.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş