2018'e girerken Çanakkale'de spor

950

Çanakkale Belediyespor;

Kent spor severleri olarak hepimiz Doğal Başkan Ülgür Gökhan, Çanakkale Belediyespor Kulübü Başkanı İsmet Güneşhan ile Yönetim Kuruluna teşekkür borçluyuz. Çünkü, Çanakkale Belediyesi böyle üst düzey bir takımın yaratılmasında büyük özveri gösterdi. 1500’ü aşan lisanslı sporcu sayısıyla, 11 değişik branşta faaliyetlerini sürdüren Mavi-Beyazlı Kulüp, yıllardan buyana elit takımların yer aldığı Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde coşku yarattı, sevinç yarattı, Çanakkale sporunun gülen yüzü oldu. Kent spor severlerine Vakıfbank’ı, Fenerbahçe’yi, Eczacıbaşı’nı Galatasaray’ı ve Beşikkaş’ı Çanakkale’de izleme fırsatı sağladı. Avrupa’da resmi maç oynayan ilk Çanakkale takımı olarak gururumuz oldu. 
 
Çanakkale Dardanel;
Çanakkale’nin profesyonel liglere açılan tek penceresi olan Çanakkale Dardanel, geçen sezon 3.ligden düşmek üzereyken, bilgi birikimli ve tecrübeli Teknik Direktör Mustafa Meteertem göreve getirildi. Çanakkaleli hoca,  Kırmızı-Beyazlı takımın ligde kalıcı olmasını sağladı. Ama, futbol nankördü. Bu olguda ‘Dün yok, bugün vardı’ anlayışı ile hareket edildi ve her defasında can simidi kabul edilen Mustafa Meteertem görevini bırakmak zorunda kaldı. Vefa duygusu bir kez daha unutuldu. İstikrarı bozulan ve kaybeden her zamanki gibi Çanakkale futbolu oldu. Yeni teknik heyetiyle Kırmızı-Beyazlı takıma ligin ikinci yarısında başarılar diliyoruz.
 
Y.Bayramiçspor ve Çiçeklidedespor;
Türkiye Bayanlar Voleybol 1.lig’de mücadele veren ‘Küçük ilçenin Büyük takımı’ Yeşil Bayramiçspor ve bu sezon ilk kez lig deneyimi yaşayan, tecrübe aşamasındaki Türkiye Bayanlar Voleybol 2.Lig takımı Biga Çiçeklidedespor’la ne kadar övünsek azdır. Bu 2 bayan voleybol takımı biteviye giden Çanakkale sporunda adeta lokomotif görevi üstlendi. İç ve dış salonlarda maçlarını ciddiyet ve disiplin içinde sürdürerek, kendisinden kat be kat potansiyelli şehir takımlarına rakip oldu, yeri geldi kafa tuttu.  Çanakkale’de voleybol sporunun sevilmesine de önemli rol oynadı. Kent sporunun unsurları bu iki takıma gerekli destek ve katkıyı sağlamalıdır.

Bigaspor ve Y.Çanspor;
Yıllardan buyana BAL liginde boy gösteren Bigaspor ile Yeni Çanspor’un, yer aldığı grupta heyecan yaratamaması ve bununla doğru orantılı olarak zirve yarışı yaşayamaması sıkıntıları da beraberinde getirdi. Sezona 3.lig hedefiyle başlayan bu 2 kulüp, sonraki zaman diliminde amaçlarından uzaklaşarak, BAL’da tutunmayı yeğledi. Özellikle Yeni Çanspor 13 takımın bulunduğu BAL’ın 12’nci grubunda zorlu bir dönem geçiriyor. Sezon sonunda BAL’da hangi takımlar yer alacak, şimdiden merak konusu olmaya başladı. Gerçeği ifade etmek gerekirse, bu ligin oldukça masraflı ve statüsünün de çok zorlu olduğunu söylemeliyiz.  
 
Çanakkale Boğazgücü;
Burada Çanakkale Boğazgücü takımına ayrı bir parantez açmak gerekiyor. İsminde, hem Çanakkale hem de Boğazgücü adlarını taşıyan bu Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımımızın başkan, kaptan ve sporcularını yürekten kutlamamız gerekiyor. Türkiye 1.Ligde oynuyorlar. Ülke genelinde her hafta değişik, uzak ve yorucu seyahatlere katlanıp, sportif varlıklarını sürdürüyorlar. Hem de pek çok rakibini mağlup ederek, Çanakkale’nin spordaki yükselen sesi oluyorlar. Kent sporu iyi ki böyle bir takıma sahip. Tek eksikleri kalıcı ve ana bir sponsor. Yakın bir zaman dilimi içinde bu imkana da sahip olacakları inancını taşıyorlar. 
 
Süper Amatör Lig;
Gelelim Süper Amatör ile 1.Amatör Liglere. Koskoca bir kent, Bu 2 kategoride sadece 22 takım çıkarabiliyor. Federasyon onaylı çift devreli lig sistemine göre maçlar oynanıyor. Ancak, bir kaçının dışında rekabetten öte hiçbir kalite bulunmuyor. Süper Amatör’ün dengesizliğine bakar mısınız !.  Biga Adaspor ilk yarıda tüm maçlarını kazanıp, 33 puan topladı. Neredeyse Şampiyonluğunu ilan edecek. Peki, ikinci yarıda hangi heyecanı nereye taşıyacaksınız. Bu ligin statüsünün yeniden düzenlenmesi ve cazip hale getirilmesi kaçınılmaz. Öte yandan, hiçbir Amatör Spor Kulübü’nün Türkiye Şampiyonası yaş gruplarında başarılı olamadığını, hatta tur atlayamadığını görüyoruz. Bu kategoride Pilot Takım uygulaması yapılabilir. 
 
Diğer branşlar;
Çanakkale’de spor aktiviteleri elbette futbol ve voleyboldan ibaret değil. Spor’un vazgeçilmez unsuru olan Kulüpler, başta Basketbol olmak üzere pek çok dalda etkinliklerini sürdürüyor. İçdaş’ın Yelken ve Yüzme branşlarındaki başarısı her türlü takdirin üstünde. Değişik dallardaki Okul Sporları ise gençleri saha ve salonlara yönlendirmede  önemli bir yer tutuyor. En üst düzeyde görev anlayışına sahip İl Temsilcilikleri olarak, Basketbol, Atletizm ve Taekwondo branşları dikkat çekiyor. Tüm bu faaliyetlerin düzenli, disiplinli ve tarih sırasına göre gerçekleştirilme-sinde Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü özveri ile çalışıyor. 
Yorum;  Cahit Göveren
Paylaş