havadurum

20 Ağustos'ta yeni Afrodit Bayramiç'te seçilecek

Bayramiç Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı, Miss Truva Güzellik Yarışması ile tarih yeniden canlanacak.

896
Geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Bayramiç, aynı zamanda mitolojide de birçok konunun geçtiği mekanlardan biri olma özelliği taşıyor. Bayramiç Belediyesi tarafından kültürel değerlerin tekrardan yaşatılması adına, dünyanın ilk güzellik yarışmasının hayata geçirildiği İda Dağı'nda, yeniden dünyanın en güzel kadınını 20 Ağustos'ta Miss Truva'da belirlenecek.

"Miss Truva'yı uluslararası boyutlara taşımak istiyoruz"
Bayramiç Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan Miss Truva Güzellik Yarışması'nda, 17-19 Ağustos arası Hotel Vitanaturalis'ta gerçekleşecek kampın ardından 20 Ağustos'ta Bayramiç otogarında yapılacak olan final gecesinde, ünlü manken Tuğba Özay sunuculuğunda 18- 25 yaş arası yerli ve yabancı tüm adaylar podyumda boy gösterecek. Konuyla ilgili bilgi veren Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun "Geçmişten günümüze birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu bereketli topraklar, mitolojide de anlatılan efsanelerde yerini buluyor. İlk güzellik yarışmasının yapıldığı yer olan İda Dağı ilçemizin sınırlarında bulunmaktadır. Doğal güzellikleri ve bereketli topraklarıyla gün geçtikçe ilgiyi üzerine toplayan ilçemizin sahne olduğu bu efsaneyi yeniden canlandırmak istiyoruz. Geleneksel hale getirmeyi planladığımız Miss Truva'yı uluslararası boyutlara taşımak istiyoruz. Kültürel zenginliklerimizi ve tarihimizi uluslararası alanda da duyurmak amacıyla düzenlediğimiz bu tür organizasyonlara devam edeceğiz. Herkesi 20 Ağustos'ta yeni Afrodit'in seçilme anına tanık olmaya davet ediyoruz" dedi.

'Dünyanın ilk güzellik yarışması nasıl ortaya çıktı?'
Dünyanın ilk güzellik yarışması, efsaneler dağı olarak İda Dağı'nda (Kazdağı) Paris'in hakemliğinde Afrodit, Hera ve Atena arasında yapılmıştır. Afrodit, Paris'e dünyanın en güzel kadınının aşkını vermeyi teklif etmiştir. Yarışmanın sonunda Paris, Afrodit'in zarafeti ve güzelliği karşısında büyülenip altın elmayı ona vermiştir. Afrodit ise sözünü tutup Yunan kralı Menelaos'un karısı Spartalı Helen'i, Paris'e vermiştir. Gücenmiş tanrıçalar hiddetle oradan ayrılırlarken, Paris'in babası Priamos'tan ve bütün Truva halkından intikam alacaklarına ant içtiler. Paris, Yunanların düşmanlığını kazanmak pahasına Helen'i aldı. Yunanların Helen'i, Paris'in elinden geri almak için açtığı savaş ünlü Truva Savaşı olarak anılır.
(Damla Yeltekin)

Paylaş