havadurum

20’inci Ahilik Haftası Kutlamaları törenle başladı

20`inci Ahilik Haftası dün gerçekleştirilen ziyaretler ve Cumhuriyet Meydanı`nda düzenlenen törenle kutlandı. Esnaf temsilcisi odaların Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı ziyaretinin ardından, belediye önünden mehter takımı eşliğinde, Cumhuriyet meydanına yürüyüş yapıldı.

464
 
 
20`inci Ahilik Haftası Etkinlikleri Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği ve Ticaret İl Müdürlüğü temsilcilerinin Çanakkale Valisi Ahmet Çınar ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı ziyaretiyle başladı. Başkan Gökhan`ı makamında ziyaret eden heyet, esnafa katkılarından dolayı teşekkür etti. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Vurucu, Başkan Gökhan`ın her zaman esnafın yanında olduğunu ifade ederek; “ Sayın başkanım esnafa her konuda, en az bizim kadar yakın. Önümüze çıkan herhangi bir engeli her zaman kaldırmıştır. Bu yüzden başta belediye başkanımız olmak üzere, tüm belediye çalışanlarına katkılarından dolayı, esnaf teşkilatım adına çok teşekkür ediyorum” dedi. Başkan Gökhan, Çanakkale Belediyesi`nin bu kentte yaşayan her insanın temsil edildiği yer olduğunu belirterek; “ Belediye biziz, Kentte yaşayan insanların makamıdır. Ben onların temsilcisiyim. Dolayısıyla esnafında temsilciyim. Beni bu kentin büyük ahisi olarak ifade etmenize teşekkür ediyorum. Esnafa destek olmak aslında bütün kamuoyunun görevi. Ama biz bazen esnafı işimize geldiği zaman pohpohlarız, sırtını sıvazlarız. İşimiz bittiği zamanda büyük sermayenin yanına geçeriz hemen. Esnafın sorunlarına birilerinin sahip çıkması lazım. Bizde sahip çıkmaya çalışıyoruz” diye belirtti.
 
 
Mehter takımı ile yürüyüş yapıldı
Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği ve Ticaret İl Müdürlüğü temsilcileri daha sonra Başkan Gökhan`la birlikte, mehter takımı eşliğinde, Çanakkale Belediyesi önünden Cumhuriyet Meydanı`na bir yürüyüş gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı`nda gerçekleştirilen törene Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Özden, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş, siyasi parti milletvekili adayları, parti temsilcileri ve STK`lar katıldı. Esnaf temsilcileri ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası`nın çelenk sunumun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Vurucu yaptığı konuşmada; “Gelişmiş ülkeler iktisadi yatırımlarını, borçlu oldukları küçük işletmelerin önemini iyi kavrayarak, onları destekleyip, sahip çıkmaktadırlar. Ülkemizde de küçük işletmelerin, hak ettikleri ilgi ve desteği bulmaları için ancak ahilik kültürünün değerlerinin benimsenmesiyle mümkün olabilecektir”dedi. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın konuşmasının ardından AKP, CHP ve MHP`nin milletvekili adayları da birer konuşmaya yaparak, küçük esnafın yaşatılması gerektiğini belirttiler. Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi gösterisi ve Halk Eğitim Merkezi, Akşam Sanat Okulu`nun defile gösterisi izlendi. Gösterinin ardından İl Kutlama Komitesi tarafından belirlenen esnaflara `İlin Ahisi` ödülü verildi. Kalfalık ve ustalık belgesi almaya hak kazanan öğrencilere de belgeleri verildi. Tören, Mehter Takımı`nın gösterisi ve ahi ikramıyla devam etti.
 
Paylaş