19. Uluslararası Ayvalık Zeytin Hasat ve Turizm Festivali coşkuyla başlıyor

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, bu yıl 19’uncusu düzenlenecek olan Uluslararası Ayvalık Zeytin Hasat ve Turizm Festivali’nin heyecanla başlayacağını duyurdu.

175

Her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlanacak olan Uluslararası Ayvalık Zeytin Hasat ve Turizm Festivali için geri sayım başladı. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, festivalin 1-2-3 Kasım tarihlerinde gerçekleşeceğini belirterek, "Hasadımız bereketli, festivalimiz coşkulu olsun" dedi. Festivalin, Ayvalık'ın kültürel zenginliklerini ve tarihsel mirasını kutlamak için önemli bir fırsat sunduğunu vurguladı.

Ayvalık zeytin ve zeytinyağının buluştuğu nokta

Antik çağlardan beri bolluğun ve bereketin simgesi olan zeytin ağacının, Ayvalık’ın eşsiz atmosferinde unutulmaz bir deneyime dönüştüğünü söyleyen Başkan Ergin, “Zeytin ve zeytinyağının başkenti Ayvalık'ta, yerel üreticilerimizin eşsiz ürünleri ve dünyada önde gelen zeytin markalarımızın stantları, sembolik hasat etkinlikleri ve yarışmalarla festivale renk katacağız” dedi. Ayrıca festivalde, gastronomi etkinlikleri, uluslararası paneller, yöresel atölyeler ve konserlerin de yer alacağı ifade edildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş