180 dakika kaldı

2.Lig Beyaz Grupta normal sezonun bitimine sadece 2 hafta bulunuyor. Kimlerin düşeceği sorusu ise güncelliğini koruyor. Tarsus İdmanyurdu, Gaziosmanpaşaspor, Dardanelspor ve Çankırıspor tehlikeyi yüreğinde hissediyor.

879
Klasmanın son sıralarında yer alan takımlar kıyasıya bir mücadele veriyor. Son düzlükte her ekibin avantajları kadar dezavantajları da bulunuyor. Klasmanın tepesinde Giresunspor ile yarışa ortak olan Göztepe arasındaki çekişme sürüyor. Bu takımları Hatayspor takip ediyor.
 
180 dakikanın ardından son 3 sırada kalacak ekipler 3.lige düşecek. Klasmanı 2 ile 5. sıra arasında tamamlayanlar, PTT 1.lige yükselebilmek için Play-Off`da bir şans daha bulacak.
 
2.Ligde kalmak için büyük çaba gösteren Dardanelspor Biga İlyas Bayram Stadı`nda Gümüşhane ve deplasmanda Tokatspor`la karşılaşıp, sezonu tamamlayacak. Rakiplerin, zirve ya da düşme kaygısı taşımaması kağıt üzerinde bir avantaj gibi gözüküyor
 
 
2.Ligde statü...
18`er takımlı her iki grupta çift devreli lig sistemine göre oynanacak müsabakalar sonunda şampiyon olacak 2 takım doğrudan PTT 1.ligine yükselecek. Gruplarında 2, 3, 4 ve 5. sırayı alacak takımlar grup içi eşleşmeler ve final olmak üzere iki kademeden oluşacak Play-Off maçlarına katılacak.
Kendi gruplarında 2. ve 5. olan takımlar "Birinci Eşleşme"yi, 3. ve 4. olan takımlar da "İkinci Eşleşme"yi oluşturacak. Çift maç eleme usülüne göre yapılacak maçlar bitiminde tur atlayan takımlar "Üçüncü Eşleşme"de karşı karşıya gelecek. Yine çift maç eleme usülüne göre yapılacak müsabakalar sonucunda her iki grupta "Üçüncü Eşleşme"de tur atlayan ekipler, PTT 1. Lig`e yükselecek 3. takımın belirleneceği "Final" aşamasını oynamaya hak kazanacak. 2.ligin Beyaz ve Kırmızı Gruplarında normal sezonda son 3 sırada kalan toplam 6 takım 3.lige düşecek.
Paylaş