havadurum

17 Gençlik'ten Önen'e tepki!

951

 Açıklama şöyle; “Geçtiğimiz günlerde Çanakkale Dardanelspor’un durumu hakkında yapılan basın toplatısında alınan başarısız sonuçların ve amatör lige düşmenin sorumlusu olarak belediyeler, bürokratlar ve 17 Gençlik olarak açıklayan Niyazi Önen’e kentte büyük tepki oluştu.

Sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyürken en büyük tepki Başkan Niyazi Önen’in küçük gruptan tepkiler geldi açıklaması ile suçlamış olduğu 17 Gençlik Taraftarlar Derneği’nden geldi. Taraftarlar Niyazi Önen’i vefasız, sadece parayı düşünen bir insan olarak değerlendirdiler.
Konu ile ilgili 17 Gençlik Taraftarları Derneği tarafından yapılan ortak açıklamada;
“Sayın başkan Niyazi Önen açıklamalarında iki saniyede “küçük bir grup” diye bahsettiğin grup aslında o kadar da küçük değil. Bunu söylemeniz normal, çünkü siz bu takımın sahibi olmanıza rağmen bizim hissettiklerimizi hiç bir zaman hissedemezsiniz. Siz ticaret adamısınız, işiniz rakamlarla başarı varken dolu tribün görürsünüz, başarı yokken o “küçük” grubu görürsünüz. Sizin için biz küçük bir kalabalıktan ibaretiz. Bizim için ise o kalabalıktakilerin her biri ayrı dertleri, ayrı sevinçleri, ayrı hüzünleri olan bireyler, her birinin kendine özel duyguları olan ailemizin çok değerli birer parçaları. Geçen sezon yapılan protestolara sizin değiminiz ile “çok üzülen” ve taraftar tribüne gelmesin diye bilet fiyatlarını arttıran biricik oğlunuzun; bir öğrencinin bir hafta boyunca para biriktirip ailesini, okulunu, sevdiğini bırakarak karda kışta kilometrelerce yol yaparak, cebinde üç kuruşuyla Dardanel formasını giyip deplasmana gitme umudunu ve heyecanını anlayabilme şansı yoktur ve hiç bir kolejde bu hayat dersini öğrenemez. Bu maçların çoğunda siz dahi yoktunuz Sayın Başkan, ama biz hep vardık. Biz ticaret adamı değiliz, bizim işimiz sayıyla değil insanla! Bizim için bir, bazen binden büyüktür, sizin bunu anlayamamanız çok normal ve üzücü. Bu yüzden biz zenginiz, siz fakir, biz büyüğüz, siz küçük.
Bizler küçük yaştan bu yana futbola ve şehrimize olan tutkudan kaynaklanan ortak duyguları birlikte yaşayan, paylaşan, Çanakkale adının geçtiği her platformda bulunmuş, yaşadığı şehre katkı sağlamaya çalışmış, stadyumu evimiz gibi sahiplenen, ömrümüzün büyük kısmını stadyum ve deplasman yollarında harcamış, bu yollarda sizlerin aklınızın almayacağı olaylar yaşamış bir Aile’yiz. Sizler restaurantlarda yemek yerken, lüks otomobillerinizde, uçaklarınızda seyahat ederken bu takımı destekleyen insanların ne durumlarda maçlara gittiğini biliyor musunuz? En ufak bir fikriniz dahi yok! Bundan eminiz. Bir çoğumuz hayatlarını bu uğurda harcayarak geleceğini yaktı. Dersten kaçtı, sınava girmedi, ailesine rest çekti, kız arkadaşını tercih etmektense maça gelmeyi tercih etti, aç kaldı, uykusuz kaldı, hastalandı, yaralandı, nezarete düştü, dayak yedi, ceza aldı, evlenemedi, işsiz kaldı, ama paylaştı. Duygularını ve yaşadıklarını paylaştı. Arkadaşlarına destek çıktı, sahiplendi. Ailelerinin sevinçlerini, hüzünlerini paylaştı. Dertlerini paylaştı, karakolların önünde arkadaşlarını bekledi, ekmeğini bölüştü. Şimdi soruyorum sayın başkan biz mi küçüğüz siz mi?
Küçük dediğiniz bu grup imkansızlıklarıyla Çanakkale’de bir çok sosyal sorumluluk projesine imza atmış,  gazete çıkarmış, amatör futbol kulübü kurmuş, amatör sporlara destek olmuştur. Engelli kardeşlerimize destek olmuş. Huzur evlerine düzenli ziyarette bulunmuş, büyükleri ile beraber olmuştur. İftar organizasyonları düzenlemiş, ramazan aylarında ihtiyaç sahiplerine yardımları ulaştırmış, Çanakkale şehitlerine mevlüt okutmuş ve isimlerini Türkiye’nin dört bir yanındaki statlarda yaşatmış, birçok misafir taraftar gruplarını ağırlayarak Çanakkale’nin reklamını ve tanıtımını yapmış, Çanakkale insanına da,esnafına da böylelikle kazandırmış, Üniversiteler’de, Liseler’de paneller düzenlemiş, kente Dardanelspor ve spor sevgisini aşılamaya çalışmıştır. Üniversiteler ve devlet kurumlarıyla sporda şiddeti önleme ve sporda sevgi adına Çanakkale’de ve Türkiye’nin bir çok şehrinde çalıştaylar düzenlemiş ve katılmıştır. Türkiye’nin birçok taraftar grubunu Çanakkale de ağırlamış iyi ilişkiler kurmuştur. Çanakkale de görev yapmış yaşamış , çalışmış , okumuş dostlara Dardanelspor ve Çanakkale sevgisi kazandırmış, yüzlercesiyle hala iletişimini kopartmamıştır. Şehrimizdeki her kesimden insanı görüşü ve hayata bakışı ne olursa olsun kucaklamış, farklılıklarıyla bir bütün olmayı başarabilmiş, örnek alınması gereken bir topluluktur. Memleket çocuklarının önce okuması gerektiğine inanarak küçük kardeşlerinin iyi bir gelecek sahibi olması, kötülüklerden uzak durması için elinden geleni yapmıştır. Köy okullarına destekte bulunmuştur. İlçelerdeki spor kulüpleri ve taraftar gruplarıyla iletişim halinde olup, Çanakkale genelinde bütünlüğü sağlamaya çalışmıştır. Ülke savunması ve menfaati adına olan her konuda tepkisini koymaktan, en önde durmaktan çekinmemiştir.
Şimdi size soruyoruz. Çanakkale de ne gibi sosyal sorumluluk projeleri yaptınız? Nereye bir park yaptınız, nereye bir cami, hastane, okul, kütüphane yaptırdınız Çanakkale halkına kar amacı gütmeden ve karşılık beklemeden nasıl bir yardımınız dokundu? biz mi bilmiyoruz? yoksa hiç yok mu? Sadece kar amaçlı çalıştırdığınız şirketinizden başka Çanakkale ye yaptırdığınız bir çeşme dahi yok mu? Biz bilmiyoruz. Fabrikadaki işçilerin mağduriyetlerini unuttunuz galiba! Dardanelspor’da kütüğünde Çanakkale yazan kaç genci spora kazandırdınız? Yoksa birçoğu hebamı oldu? Fabrikayı taşımakla, Dardanelspor’u İstanbula taşırım gibi tehditler mi sorumluluk projesi Sayın Başkan? Bir marka yarattınız Dardenia tebrik ederiz. Bu işletmenizi bile ilk neden Çanakkale’ye açmadınız? Ürettiğiniz ürünlerin isminde veya ambalajında kendi markanız dışında Çanakkale’nin tanıtımına neden daha fazla ağırlık vermiyorsunuz? Şimdi soruyoruz kim büyük biz mi siz mi?
Sayın başkan siz yine ticaret adamı gözüyle para kaybettiğinizi söylüyorsunuz. Ama kazandıklarınızı söylemiyorsunuz. O küçük grubun futbol ve şehir sevgisi sayesinde nasıl bir reklam yaptığınızı anlatmıyorsunuz. Böyle bir reklamın maddi karşılığının çok yüksek olduğunu biliyorsunuz. Vergi indirimleri, sponsorluk anlaşmaları, sporcu gelirleri bunları niye hesaba katmıyorsunuz ? Ülkenin dört bir yanında Dardanelspor ismini yaşatan, canlı tutan sadece Dardanelspor maçlarında değil her alanda ve her yerde bu formayı giyen Türkiye’nin her stadına Dardanelspor ismini pankartını asan, Çanakkale’yi Dardanelspor ismi ve bayraklarıyla donatan, her maçtan önce Dardanelspor yazılı afişleri gece gündüz demeden, Çanakkale’nin sokaklarına asan ve en önemlisi takımın başarılı olduğu dönemlerdeki en büyük motive unsuru olan taraftar kitlesini yok sayıyorsunuz. Siz para kazandınız mı, kaybettiniz mi bilmiyoruz ama o küçük gruptaki insanların çoğu bunları yaparken hayatlarını ve geleceklerini bu uğurda harcadı. Şimdi soruyoruz büyük başkan ?kim daha karlı kim daha zararlı? Bu şehri siz mi daha çok seviyorsunuz biz mi?
Konu Dardanelspor olduğunda bu taraftar tesisler için ayağa kalkıp yargılanmadı mı sayın başkan? Ama siz bu halkı kazanmak için; hangi halkla ilişkiler çalışmasını yaptınız. Bununla ilgili hangi organizasyonlara imza attınız. Bizim önerdiğimiz fikirlerin hangisine sahip çıktınız. Kulübü istanbuldan şehirle hiç alakası olmayan isimleri getirerek halkı kazanmayı mı düşündünüz? Her sene şaşalı basın toplantıları yapıp şikayet etmekten başka ne ürettiniz. Yanınızda bizden birilerini alarak arada bir küçük desteklerle ağzımızı kapayacağınızı mı düşündünüz, bu kadar küçük hesaplar sizce doğru sonuçlar doğurur muydu!!! Çatalca maçı ve sonrasındaki protesto birikmişliğin aradaki saygı ve sevgi bağının kurulmamasından kaynaklandığını anlayamadınız? Gençlere sahip çıkmanız iş konularında destek olmanız geleceği parlak,fikirleri olan gençlerin önünü açmanız konusunda ki görüşlerimizi de hiç bir zaman önemsemediniz ama, sosyal sorumluluktan bahsetmekten çekinmiyorsunuz. Biraz çelişkili değil mi?
Biz Çanakkale halkı olarak başarı bekliyoruz. Umutlanıp, her sene aynı hikayeleri duymaktan sıkıldık. Bir insanın umudunu çalmak sizce doğru bir davranış mı, maddi olarak gücünüz yetmiyorsa sosyal sorumluluk projeniz ile beraber bu işi başka yerde yapmanızı Çanakkale halkını kandırmaktan vazgeçmenizi öneririz..Şirketinizin ve oğlunuzun reklamı için koskoca bir maziyi çöpe atmayın!”
Bugüne kadar size kızsak da, yaşadığınız zorlukları, tek başına kaldığınız günleri de unutacak kadar vefasız da değiliz . Her şartta yanınız da olmaya çalıştık, üç beş insanın çabalarını desteklerini kulüp içindeki çaba ve emeklerini unutmayız , hiçe saymayız ama görüyoruz ki aynı davranışı sizlerden hiç bir zaman göremiyoruz.  Gençliğin verdiği hatalar ve eksiklerimizi de kabul ederek her zaman düzeltmeye daha iyisini yapmaya çalıştık.  Ne yazık ki hiç bir zaman tam anlamıyla bir destek göremedik. Bu gemi batarsa herkes batar Sayın Başkan, ama 17 Gençlik her zaman dimdik ayakta olacaktır.
Biz başımıza gelen her olayda her zorlukta sevdamızdan vazgeçmedik, çok da yalnız kaldık, şikayet edip yardım gelmiyor demedik. Biz bu uğurda döktüğümüz çileye emeğe aşıktık. Siz bu hissi nerden bileceksiniz. Sayın başkan bunu bilmek için karşılıksız sevmeyi bilmek gerekir. işte bu yüzden iyi ki bu küçük gruptayız. Kendimizi sizden çok daha zengin ve çok daha büyük hissediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.”
Haber Merkezi
Paylaş