havadurum

16 ülkenin halk dansları Çanakkalelilerle buluştu

786

 Troya Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Mirası Listesi`ne girişinin 20’inci yılı olması nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ilan edilen ‘2018 Troya Yılı’ kapsamında başlatılan etkinlikler devam ediyor. Çanakkale Belediyesi, 2018 Troya Yılı ile birlikte dünya geleneklerini kentlilerle buluşturdu. Çanakkale Belediyesi ve İç Anadolu Folklor Dernekleri Federasyonu ortaklığında, 2018 Troya Yılı kapsamında 1’inci Uluslararası Troya Halk Dansları Festivali düzenlendi.

Bulgaristan, Romanya, Moldova, Nepal, Hindistan, İran, Ukrayna, KKTC, Sırbistan, Gürcistan, Cezayir ve Pakistan gibi ülkelerden gelen yaklaşık 650 dansçı Kordon Boyunda Çanakkalelilerle buluştu. Kortej yürüyüşü ile başlayan etkinlik dansçıların gösterileriyle devam etti. Golf Aile Çay Bahçesi’nden başlayan kortej yürüyüşü, Kordon Boyu üzerinden Morabbin Parkı’nda sona erdi. Program başlamadan önce dansçıların hepsi sahneye çıkarılarak vatandaşlara tanıtıldı. Birçok ülkeden gelen dansçılar, gülen yüzleriyle vatandaşların sempatisini kazandı. Program ilk olarak Türkiye grubuyla başladı. Türk gençlerinin yöresel danslarını oynamasıyla başlayan etkinlik diğer ülkelerin danslarının sergilenmesiyle devam etti. 
Dansçılar, sahneye her çıkışlarında vatandaşlardan büyük alkış aldı. Dansçılar, oyunlarını sergileyerek kendi ülkelerine özgü danslarını kordon boyuna getirmiş oldu. Dansçıların kendi ülkelerinin geleneklerine göre giydikleri kıyafetler de vatandaşlar tarafından beğeni topladı.
Çanakkale Belediyesi ve İç Anadolu Folklor Dernekleri Federasyonu ortaklığında düzenlenen program vatandaşlardan büyük beğeni aldı. Katılımın yoğun olduğu festival, gece boyu devam etti. (Baykal Sağlam)
Paylaş