havadurum

11. Boğaziçi Film Festivali'nin Heyecan Verici Uluslararası Yarışması Başlıyor

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı, 8-16 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek olan 11. Boğaziçi Film Festivali'nde "Altın Yunus" için yarışacak 10 uluslararası uzun metraj filmini açıkladı.

2366

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün destekleriyle, Turkcell ve Türk Hava Yolları'nın ana sponsorluğunda, Anadolu Ajansı'nın Global İletişim Ortaklığı ve Türkmedya'nın ana medya sponsorluğuyla düzenlenecek olan festivalin uluslararası yarışma bölümünde toplamda 10 film yer alacak.

Heyecan Dolu Yarışma Filmleri

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından yapılan açıklamaya göre, yarışma filmleri arasında şu yapımlar bulunmaktadır: "A House in Jerusalem", "Àma Gloria", "Banu", "Dance First", "Hajjan", "Empty Nets", "Sea Sparkle", "The Kiss", "The Rage", "The Universal Theory". Festival, İngiliz-Filistinli yönetmen Farah Nabulsi'nin "The Teacher" filmiyle açılışını gerçekleştirecek ve Filistin'deki dramatik hikayeleri beyaz perdeye taşıyarak seyircilerle buluşturacak.

Festivalin özel gösterim bölümünde ise "Little Palestine (Diary of a Siege)", "Mediterranean Fever", "R21 aka Restoring Solidarity", "Tale of the Three Jewels", "The Dupes" ve "House - Ayny - Night" gibi önemli yapımlar izleyicilerle buluşacak.

Özel Gösterimlerle Sinema Keyfi

Festivalin özel gösterimlerinde ise "Club Zero", "La Chimera", "On The Pulse", "Sesler ve Yüzler" ve "The Builders of Alhambra" filmleri sinemaseverlerle buluşacak. Bu etkinlik, festivalin katılımcılara geniş bir film yelpazesi sunma amacını taşıyor.(Damla Yeltekin)

Paylaş