havadurum

1. Lig yolu açıldı...

Çanakkale Belediyespor filede sezonun ilk aşama hedefini gerçekleştirip, Play-Off’a yükseldi...

454
Altınoluk Belediyespor’u 3-1 mağlup edip, prova yapan Mavi-Beyazlı sultanlar gözlerini 1. lige yükselme grup maçlarına çevirdi...
 
Sezon başında genç oyuncularla yeniden yapılandırılan Çanakkale Belediyespor Bayanlar Voleybol Takımı, mücadele verdiği 2.lig A. Grubunda zaman zaman zorlansa da ilk 4 takım arasına girmeyi başardı. 1.lige yükselme Play-Off grubu maçlarına katılma hakkı elde etti.
 
18 Mart Spor Salonu’nda oynanan normal sezonun son maçı aslında prestijden öte bir anlam taşımıyordu. File’nin Mavi-Beyazlı kızları için Play-Off öncesi ciddi bir prova sayılacaktı. Nitekim de öyle oldu. Seri galibiyetlerine devam eden Çanakkale Belediyespor komşu kentin takımı Altınoluk Belediyespor’u 3-1 mağlup etti. A grubunda Sarıyer ve Karşıyaka’nın ardından klasmanın üçüncüsü olarak Salihli Belediyespor’la birlikte sezonun ilk etabını başarıyla geçti. Çanakkale temsilcisinin eşleşeceği B grubundaki rakipleri de hemen hemen belli oldu. Bu grupta ilk 4 takım arasına giren ekipler oldukça güçlü. 1. lige yükselebilmek için A ve B grubunu ilk 4 sırada tamamlayan toplam 8 takım şimdi Voleybol Federasyonu’ndan gelecek Play-Off programını ve rakiplerini bekliyor.
 
Tarafsız salonda oynanacak lig ve eliminasyon sistemi maçlarının ardından 2 takım hedefine ulaşarak, Türkiye Voleybol Bayanlar 1.ligine terfi edecek. Antrenör Vedat Mekik yönetimindeki Çanakkale Belediyespor ise Play-Off maçlarına kadar olan süreyi yine sıkı bir çalışma temposuyla geçirecek.
 
Olay Spor
Paylaş