UEFA`dan devrim !

Platini`nin başkanı olduğu Avrupa Futbol Federasyonu Şampiyonlar Ligi`ne katılım prosedüründe ciddi bir adım atıyor..

664
                             
                                Alınan kararlar;
1.  UEFA, 2015-16 sezonunun ardından Şampiyonlar Ligi`ne katılım prosedüründe ciddi bir adım atacak ve artık UEFA Avrupa Ligi`ni kazanan takım bir sonraki sezon doğrudan Devler Ligi`ne katılabilecek.
2.  UEFA İdari Komitesi, UEFA Avrupa Ligi`nin kulüplerin gözündeki önemini arttırmak ve hakettiği prestiji kazandırmak adına, 2015-16 sezonundan itibaren Şampiyonlar Ligi`ne katılım prosedüründe çok ciddi ve cezbedici bir değişikliğe gidecek.
3.  Alınan karara göre, 2015-2016 sezonun ardından UEFA Avrupa Ligi`nde şampiyon olan kulüp, bir sonraki sezon doğrudan Şampiyonlar Ligi`ne katılma hakkı elde edecek. Bu değişiklik ile Avrupa`nın önde gelen kulüplerinin Avrupa Ligi`ni "zaman kaybı" olarak görmelerinin ve gözardı etmelelerinin önüne geçilmesi hedefleniyor.
4.  Uzun süredir görüşmelerin sürdüğü bu konu hakkında Şubat ayında yapılan Avrupa Kulüpler Birliği toplantısına katılan 207 kulübün %61`lik kesimi, UEFA Avrupa Ligi finalistlerinin bir sonraki sezon Şampiyonlar Ligi`ne doğrudan katılma hakkı elde etmesini talep etmişti. Fakat alınan karar sadece kazananın katılması yönünde oldu.
5.  Avrupa Ligi`nde 48 kulüp 200 milyon euroyu paylaşırken, Şampiyonlar Ligi`nde 32 kulübün 1 milyar doları paylaşmasının adaletsizlik olduğunu savunan kulüp yetkilileri, UEFA Avrupa Ligi`nin bu denli arka planda kalmasının kulüplerin ve oyuncuların motivasyonunu olumsuz yönde etkilediğini savundular.
Paylaş