havadurum

Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 4. Ayak Yarışları Gönen'de Gerçekleşti

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen şampiyonanın dördüncü ayak yarışları, Balıkesir'in Gönen ilçesinde büyük bir heyecanla gerçekleştirildi.

667

Türkiye Motosiklet Federasyonu'nun organizasyonuyla düzenlenen Türkiye Motokros Şampiyonası'nın dördüncü ayak yarışları, Gönen ilçesinin ev sahipliği yaptığı Gönen Belediyesi Şakir Şenkalaycı Motokros Parkuru'nda gerçekleşti. MX1, MX2, MX2 Junior, MX, 85cc, 65cc, 50cc, Senior ve Veteran sınıflarında toplam 137 sporcu, bu prestijli yarışta kıyasıya rekabet etti. Şampiyonaya, İstanbul, Ankara, İzmir, Muğla, Antalya, Sakarya ve Bursa gibi birçok ilin sporcuları da katılarak Türkiye'nin dört bir yanından gelen yetenekli motokrosçuların buluşma noktası oldu.Motokros tutkunları, özel olarak inşa edilen doğal tribünlerden yarışın heyecanını doyasıya yaşadılar. Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, yarışın birçok farklı bölgeden gelen sporcuların bir araya gelerek mücadele ettiği bir platform olduğunu vurgulayarak, bu heyecan verici spor etkinliğinin büyük bir başarıyla tamamlandığını belirtti.

Sporcuları kutladı

Sporcuların Gönen'deki parkurda keyif alarak yarıştığını hakkında konuşan Uçar; "Bütün kategorilerimizde 7'den 77'ye katılım sağladığımız bir şampiyona oldu. 2024 yılı takvimi içerisinde iki şampiyonayı da burada yapmayı planlıyoruz. Yurtdışından bizleri yalnız bırakmayan yarışlara katılan sporcularımıza da diğer dereceye giren sporcularımızı da kutluyorum” dedi.

Dereceye giren sporcular belli oldu

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından organize edilen Türkiye Motokros Şampiyonası'nın dördüncü ayak yarışlarında dereceye giren sporcular şöyle:

  • MX1 SINIFI: 1. Aleksandır Kurashev, 2. Mustafa Çetin, 3. Batuhan Demiryol
  • MX2 SINIFI: 1. Ata Yağız Kuzu, 2. Emircan Şenkalaycı, 3. Ömer Uçum
  • MX2 JUNIOR SINIFI: 1. Ömer Uçum, 2. Efe Kemal Hıd, 3. Baran Bulut Kocaman
  • MX SINIFI: 1. Şakir Şenkalaycı, 2. Arif Şişman, 3. Eray Esentürk
  • 50 CC SINIFI: 1. Rüzgar Bulutlu, 2. Ahmet Hasan Yıldız, 3. Yaman Ege Çağan
  • 65 CC SINIFI: 1. Berkay Sarıay, 2. Poyraz Bor, 3. Berat Destan Şenkalaycı
  • 85 CC SINIFI: 1. Efe Okur, 2. Mehmet Emin Hıd, 3. Hasan Hüseyin Baş
  • KADINLAR SINIFI: 1. Selen Tınaz, 2. Irmak Yıldırım, 3. Beyza Tohum
  • SENIOR SINIFI: 1. Teyyar Gürpınar, 2. Volkan Özgür, 3. Ceyhun Kalfalı
  • VETERAN SINIFI: 1. Ceyhun Kalfalı, 2. Hayattin Söyler, 3. Hüseyin Neziroğlu

Dereceye giren sporcular kupalarını, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Daire Başkanı Yahya Akduman, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hüseyin Demirtaş, TMF Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Yıldırım'dan teslim aldı.

(AA)

Paylaş