havadurum

Türk Eğitim Sen'den okul müdürü Taşçı'ya suç duyurusu!

1455

 Geçtiğimiz günlerde Eceabat Anadolu Lisesi’nde düşme olayı yaşanmış ve bir öğretmen ağır yaralanmıştı. Türk Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş, olayla ilgili açıklama yaptı. Konuyla ilgili olarak, okul müdürünün öğretmenleri savunanları suçladığını belirten Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Demirbaş; “Arkadaşımıza iş kanununa göre maddi manevi tazminat ödenmiş midir? En azından buna dönük kurum müdürü bir bildirim yapmış mıdır? Kurum müdürü Özlem Feyza Taşçı, tüm bunları yapmak yerine kendi koltuğunu korumaya dönük olayı örtbas etmeye çalışmış ve uyaranları da öğretmenlerin yanında olmakla suçlamıştır. Biz de şimdi soruyoruz; siz, öğretmenlerin ve öğrencilerimizin tarafında değilseniz ne taraftasınız? Şimdiden buradan açık suç duyurusunda bulunuyorum. İleride burada ölüm ve yaralanmalı bir olay olursa, sorumlusu öğretmenleri açıkça düşman olarak gören zihniyetteki bu müdür ve bunu görevde tutanlardır” dedi. Demirbaş; “Okul müdürü Özlem Feyza Taşçı’yla görüşen sendika ilçe temsilcimize okul müdürü yaptığı konuşma sırasında ‘siz öğretmenlerden yanasınız’ demiş ve olayı hiç önemsememiştir. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin başına gelebilecek bir olumsuz duruma karşı önlem almak yerine kendi koltuğunun derdine düşmüştür. Şimdi biz Türk Eğitim Sen olarak şu soruları soruyor ve ilgililerden cevap bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 


“Okul müdürü Özlem Feyza Taşçı, olayı hiç önemsememiştir”
Türk Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Resul Demirbaş; “Eceabat Anadolu Lisesi, Kasım ayı ara tatilindeki seminer çalışmaları sırasında okul bahçesi basketbol sahasında ağır yaralanmalı bir düşme olayı gerçekleşmiş ve bir arkadaşımız önce Eceabat acile, oradan da Çanakkale Devlet Hastanesi aciline ambulansla kaldırılmıştır. Ardından hemen ameliyata alınıp kolunda ve omzundaki kırıklara platin takılarak tedavisi yapılmıştır. Öğretmen arkadaşımız aylarca bu sıkıntıyı ve acıyı çekecektir. Kendisine Allah`tan acil şifalar dileriz. Ancak bu okul bahçesindeki ilk düşme vakası değildir. Bize gelen ihbarlardan daha evvel pek çok öğretmen arkadaşımız da bu sahada düşmüş hafif de olsa yaralanmıştır. Bizim bilemediğimiz pek çok öğrencimiz de bu sahada kesinlikle düşmüştür. Allah göstermesin bir ölüm olayı olduğunda hepimiz çok üzülürüz. Okul müdürü Özlem Feyza Taşçı’yla görüşen sendika ilçe temsilcimize okul müdürü yaptığı konuşma sırasında ‘siz öğretmenlerden yanasınız’ demiş ve olayı hiç önemsememiştir. Öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin başına gelebilecek bir olumsuz duruma karşı önlem almak yerine kendi koltuğunun derdine düşmüştür. Şimdi biz Türk Eğitim Sen olarak şu soruları soruyor ve ilgililerden cevap bekliyoruz” dedi. 
 
“Kurum müdürü Özlem Feyza Taşçı, uyaranları öğretmenlerin yanında olmakla suçlamıştır”
Bu düşme olayından sonra olayın tekrarını, yaralanmaları ve hatta can kaybını engellemeye yönelik çalışmalar yapılmış mıdır? Yoksa olay örtbas mı edilmiştir? Öğretmen arkadaşımız mesai saatleri içinde ve okulda düşmüş ve ağır yaralanmalı bir kaza gerçekleşmiştir. Bu kazayla ilgili emniyete ve diğer kurumlara herhangi bir bilgilendirme yapılmış mıdır? Yoksa olay emniyet birimlerinden ve adalet kurumlarından saklanmaya çalışılmış mıdır? Öğretmen arkadaşımızın yaşadığı bu acı olay sonucu iş kaybı olduğu kesindir. Bunun yanında özel hayatında da zorluklar yaşayacağı kesindir. Arkadaşımıza iş kanununa göre maddi manevi tazminat ödenmiş midir? En azından buna dönük kurum müdürü bir bildirim yapmış mıdır? Kurum müdürü Özlem Feyza Taşçı, tüm bunları yapmak yerine kendi koltuğunu korumaya dönük olayı örtbas etmeye çalışmış ve uyaranları da öğretmenlerin yanında olmakla suçlamıştır. Biz de şimdi soruyoruz; siz, öğretmenlerin ve öğrencilerimizin tarafında değilseniz ne taraftasınız? Şimdiden buradan açık suç duyurusunda bulunuyorum. İleride burada ölüm ve yaralanmalı bir olay olursa, sorumlusu öğretmenleri açıkça düşman olarak gören zihniyetteki bu müdür ve bunu görevde tutanlardır” dedi. 
(Yusuf Sonkurt)
Paylaş