Truva Atı Önünden Başlayan Fotoğraf Serüveni: 2. Foto Maraton Çanakkale başlıyor

Çanakkale Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen 2. FotoMaraton Çanakkale, fotoğraf tutkunlarını bir araya getiriyor. 31 Ağustos Cumartesi günü, Truva Atı önünde başlayacak maraton, gün boyu sürecek heyecan dolu bir yarışma olacak.

994

Çanakkale, tarihin ve doğanın eşsiz güzelliklerini lenslere yansıtmak isteyen fotoğraf tutkunlarını bir araya getiren 2. FotoMaraton Çanakkale'ye hazırlanıyor! Çanakkale Kültür Yolu Festivali kapsamında 31 Ağustos Cumartesi günü gerçekleşecek etkinlikte, amatör ve profesyonel tüm fotoğrafçılar, Çanakkale'nin gizli köşelerini keşfederken aynı zamanda büyük ödülün sahibi olma şansı yakalayacaklar.

Toplamda 208.000 TL değerindeki ödüllerin dağıtılacağı etkinlikte, hem dijital hem de mobil kategorilerde yarışmacılar mücadele edecek. En iyi üç fotoğraf her kategoride ayrı ayrı ödüllendirilirken, en iyi 10 fotoğraf da sergileme fırsatı bulacak. Katılım Koşulları ve Önemli Tarihler

  • Kayıt: Etkinliğe katılmak için Biletinial.com üzerinden ön kayıt yaptırmanız gerekmektedir. Kayıt masası, 31 Ağustos saat 10:00'da Truva Atı önünde açılacak, 12:00’da kapanacak.
  • Fotoğraf Teslimi: Çektiğiniz fotoğrafları 31 Ağustos saat 23:59'a kadar FOTON Derneği web sitesine yüklemeniz gerekmektedir. Cep telefonu ile katılanlar, fotoğraflarını ayrıca belirtilen hashtaglerle Instagram'da paylaşmalıdır.
  • Ödül Töreni: Ödül töreni, 1 Eylül Pazar günü saat 19:00'da Nedime Hanım Konağı'nda gerçekleştirilecek.

Etkinliğin Ayrıntıları:

  • Tarih: 31 Ağustos 2024, Cumartesi
  • Kayıt: Fiziki kayıt işlemleri 31 Ağustos saat 10:00'da Truva Atı önünde başlayacak. Önceden biletinial.com üzerinden kayıt yaptıran katılımcıların bilgileri sistemde yer alacak.
  • Başlangıç: Kordon, Truva Atı Önü
  • Son Fotoğraf Çekim Saati: 21:00
  • Jüri: Derya Kılıç, Ercan Aslan, Fadime Aygün, Hüseyin Hami Özsomar, Sami Uçan gibi alanında uzman isimlerden oluşan jüri, katılımcıların fotoğraflarını değerlendirecek.
  • Ödüller: Toplamda 208.000 TL'lik ödül havuzunda, dijital ve mobil kategorilerde dereceye giren fotoğrafçılar büyük ödüllerin sahibi olacak. Ayrıca, en fazla 10 kişiye sergileme ödülü verilecek.

Nasıl Katılabilirim?

  1. “Fotoğrafların Photoshop vb. programlarla manipüle edilmesi kurallara aykırıdır. Fotoğraf makinasının ve akıllı telefonlarınızın izin verdiği kırpma, fotoğrafı döndürme vb. işlemler kurallara aykırı değildir. Üst üste fotoğraf çekim tekniği ile üretilen fotoğraflar kural dışı sayılacaktır. Lütfen şartnameyi inceleyiniz.
  2. iPhone ile katılanlar, fotoğraf çekmeden önce ayarlarını HEIC formatından JPG formatına çevirmelidir. Fotoğraf makinesiyle katılan katılımcılar fotoğraflarını JPG (JPEG) formatında teslim etmelidirler. Sadece JPG özelliği olmayan yarışmalar RAW/JPG olarak çekim yapabilir.
  3. Toplamda 3 tema fotoğraf makinesiyle, 3 tema da cep telefonu ile çekilecektir. Aynı katılımcı her iki kategoride de aynı kayıt numarası ile yarışmaya katılabilir.
  4. Fotoğraf çekmek için bir güzergâh yoktur. Etkinlik süresinde katılımcılar şehirde düzenlenen Kültür Yolu Festivali sınırları olmak üzere çok sayıda fotoğraf çekebilirler. Teslim anında, açıklanan her tema için en az bir adet fotoğraf teslim edilmesi gerekmektedir.
  5. FotoMaraton, toplu halde fotoğraf çekme etkinliği değildir. Katılımcılar sadece istasyonlarda yeni fotoğraf temalarını öğrenmek üzere buluşur.
  6. Fotoğrafların, tema açıklama sıralamasına göre çekilmesi gerekmektedir. Örneğin; ikinci temanın açıklanmasından itibaren ilk tema için fotoğraf çekilemez.
  7. Fotoğraf temalarının açıklanacağı istasyonlar, etkinlik gününde lanse edilecektir. 2. istasyonun lokasyonu, ilk istasyonda; 3. istasyonun lokasyonu ikinci istasyonda açıklanacaktır.
  8. Katılımcılar istasyonlarda olduklarını kanıtlayabilmek üzere istasyonlarda açıklanacak FotoMaraton’un gösterdiği ikonları fotoğraflamak zorundadırlar. Fotoğraf tesliminde ilgili istasyon fotoğrafları talep edilecektir.
  9. İstasyonlara en fazla 30 dakika geç kalınabilir. Aksi halde yeni tema kartları (istasyon kanıt) fotoğraflanamaz ve etkinliğe devam edilemez.
  10. Etkinlik öncesinde fotoğraf makinasının ve cep telefonlarınızın tarih ve saat ayarları kontrol edilmelidir. Geçmiş dönemde işlenen fotoğraflar diskalifiye olacaktır.
  11. Katılımcılar ilan edilen ödül sahiplerine 15 gün içinde itiraz edilebileceklerdir ve 15 gün sonra ödüller kesinleşecektir.
  12. Fotoğrafların telif hakkı katılımcılara aittir. Çekimlerde her türlü ekipman ve araç kullanımı serbesttir.
  13. Tema belirleyicileri jüri değildir. Katılımcılar tema belirleyicilere istedikleri soruları sorabilirler ve yardım talep edebilirler.
  14. Dijital kategoride elemeye gönderilen fotoğraflar, sonuçlar açıklanana kadar hiçbir şekilde sosyal medyada paylaşılamaz, duyurusu yapılamaz veya jüri üyelerine gönderilemez.”
  15. Şartname metnini okumayı unutmayın
(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş