havadurum

TEMA Vakfı Kurucuları Yâd Edildi

Çanakkale Tema Vakfı, toprak ve doğa mücadelesinin öncü isimlerini, kurdukları parkta düzenlediği programla andı.

633

Çanakkale Tema Vakfı, kurucu onursal başkanları Hayrettin Karaca ve Ali Nihat Gökyiğit’i, Esenler Mahallesinde bulunan Hayrettin Karaca Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Parkında düzenlediği anma programıyla andı. Etkinliğe, Çanakkale Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Mustafa Ömür İstek, Çanakkale Tema İl Temsilcisi Sümeyra Güleryüz, Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli ile TEMA gönüllüleri katıldı.

Toprak Dede ve Yaprak Dede’nin Doğa Mücadelesi

Etkinlikte konuşan Sümeyra Güleryüz, Karaca ve Gökyiğit’in, ülke topraklarının yok olup gitmesine ve çölleşmeye karşı koruyucu çözümler üretmek, ağaçlandırma yapmak, doğal varlıkları korumak ve bu mücadelenin devlet politikası haline gelmesini sağlamak amacıyla yola çıktıklarını ifade etti. Güleryüz, başladıkları doğa yolculuklarında kısa bir süre içinde tüm doğaseverler için Toprak Dede ve Yaprak Dede olduklarını belirtti.

Hayrettin Karaca Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Parkı

Hayrettin Karaca Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Parkı, 2016 yılında Çanakkale Belediyesi ve TEMA Vakfı işbirliğiyle kuruldu. Park, 10 bin metrekarelik alanda 300’den fazla tıbbi ve aromatik bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Park, aynı zamanda Hayrettin Karaca’nın doğum günü olan 4 Nisan’da açıldı. Park, doğa eğitimi, bilinçlendirme ve tanıtım faaliyetleri için de kullanılıyor.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş