havadurum

Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri için bilgilendirme toplantısı düzenlendi

ÇTSO 10 No’lu Meslek Komitesi çalışmaları kapsamında Çan ve Yenice ilçemizde faaliyet gösteren Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerine 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu’nda 26.10.2021 tarih ve 31640 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 7339 sayılı Kanun ile ilgili değişiklikler hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

383

Yenice’de gerçekleştirilen yemekli toplantıda Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Deniz, ÇTSO Meclis Üyeleri; Halil Kaya ve Okay Işık, Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanları ile Üyeleri, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sema Sandal, Ticaret Sicili Müdürü Şerife Kurt, Odamız personelleri Kemal Yücel ve Selen Kılıç hazır bulundu.

Bilgilendirme Toplantısı hakkında bilgi veren Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Tarımsal Kalkınma Kooperatiflerimizin değerli Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeleri, hepiniz hoşgeldiniz. Bugün sizlerden gelen talep üzerine buradayız. Kanunda yapılan değişiklikler ile belirlenen kriterleri taşıyan kooperatiflerimize ciddi sorumluluklar getirildi. Bu sorumluluklar yerine getirilmediğinde de ağır yaptırımlar söz konusu. Siz değerli üyelerimizin bu yaptırımlara maruz kalmaması için sürekli bilgilendiriyoruz. Ticaret Sicil Müdürümüz Şerife Hanım da bugün bunun için burada. Aklınıza takılan her şeyi sorabilirsiniz. Katılımlarınız için teşekkür ediyorum.” dedi.

10. Komiteden Meclis Üyesi Okay Işık; “Değerli Kooperatif Üyelerimiz, hepiniz hoşgeldiniz. Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Selçuk Semizoğlu’nun dediği gibi tüm sorularınızı burada sormanızı istiyoruz. Kooperatif yöneticileri olarak aldığımız sorumluluğu ne mali müşavirlerimize ne de çalışanlarımıza devredemiyoruz. Bu bilinç ile kendi işimizi önce kendimiz takip etmek zorundayız.” dedi.

Ticaret Sicil Müdürü Şerife Kurt; 1163 sayılı Kooperatifler Kanunu’nda 7339 sayılı Kanun ile yapılan bazı değişiklikler ve “Ortaklığa Kabul, Ortaklık Payları, Bilgi Edinmek Hakkı, Bilanço, Genel Kurulun Şekli, Yönetim Kurulunun Ödevi, Üyelik Şartları ve Ücret, Üyelerin Titizlik Derecesi ve Sorumlulukları, Denetçilerin Seçimi, Dış Denetim, Genel Kurul Toplantılarına Bakanlık Temsilcisinin Katılması, Cezai Sorumluluk, KOOPBİS, Anasözleşmelerin İntibak Ettirilmesi” başlıkları hakkında bilgilendirmeler yaptı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş