Soydan`dan çarpıcı iddia: Son çare savaş...

Ekonomik anlamda AKP hükümetinin son çare olarak Suriye’ye savaş açabileceği yönünde görüş bildirerek çarpıcı iddiada bulunan Soydan; “Türkiye’de artık ekonomi çok sıkıntılı bir döneme girdi. Cari açık önlenemeyecek şekilde büyük. İleriki günlerde eğer Türkiye ekonomik anlamda bir açmaza girerse, hükümet herhalde son çare olarak kendini kurtarabilmek için Suriye’ye savaş açacak” dedi.

700
Kıdem tazminatı sistemi tümden değişiyor. Hazırlanan taslak, işçinin kıdem tazminatı hakkının yarıdan da fazla budanmasına yol açacak. AKP Hükümetinin yürüttüğü politikaları eleştiren CHP Milletvekili Serdar Soydan, ekonomik anlamda dar boğaza giren AKP hükümetinin en sonunda işçilerin kıdem tazminatına el attığını söyledi.
 
Soydan; “Türkiye’de artık ekonomi çok sıkıntılı bir döneme girdi. Cari açık önlenemeyecek şekilde büyük. Cari açığı 1,5 milyar dolar ile aldılar, 293 milyar dolara kadar çıkardılar. Memlekette ne varsa satılacak, resmi devlet daireleri de dahil hepsine satış kararı alınıyor. O anlamda buna bağlı olarak ekonomiyi götürebilmek için sonunda artık işçiye el attılar. Yani, bu günleri iyi günlerimiz diye düşünüyorum. İleriki günlerde eğer Türkiye ekonomik anlamda bir açmaza girerse, hükümet herhalde son çare olarak kendini kurtarabilmek için Suriye’ye savaş açacak. Çünkü, ekonomi çıkmaz bir noktaya geldi. Onun için Türkiye’nin ve insanların işi zor. Türkiye’de her şey başbakanın iki dudağı arasına girdi. Herşeye başbakanın karar verdiği bir ülkeye doğru gidiyoruz” dedi.
 
 
“Şiddetle protesto ediyoruz”
İşçinin kıdem tazminatı hakkının yarıdan da fazlasının budanmasına yol açacak olan taslağı şiddetle protesto eden DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan; “Bununla ilgili uzun bir süredir zaten söylemlerimiz vardı. Bu düzenlemeyi protesto etmek içinde bir imza kampanyası başlattık. Kesinlikle kıdem tazminatının kaldırılması ya da bir fona dönüştürülmesi işlemi, çalışan kesimde özellikle bugüne kadar kamuda sendika olarak çalışan ve kıdem tazminatı hakkına sahip olan arkadaşlarımızın gaspı anlamına geliyor. Kamu da örgütlü olarak sendikal örgütlülük içerisinde çalışan tüm işçilerin mevcut haklarının 4/1’e düşürülmesi hatta ortadan kaldırılmasıyla sonuçlanacak bir takım durumlarla karşı karşıya kalacağız. Dolayısıyla kıdem tazminatı ile ilgili düzenleme çalışmasında çok büyük eksiklikler olduğunu düşünüyoruz. Bu konunun aceleye getirilmemesini, mecliste bulunan partilerin tamamından bu konuya hassas olmasını ve bunu engelleyecek bir takım hamleler bekliyoruz. Kıdem tazminatının kaldırılması ile ilgili eylemlerimizde devam edecek” dedi.
Paylaş