havadurum

SES ÇOMÜ Hastanesini sert bir dille eleştirdi!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi'nde yaşanan iddialar, SES Çanakkale Şubesi tarafından sert bir dille eleştirildi.

450

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Hastanesi'nde yaşanan iddialar nedeniyle Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Çanakkale Şubesi, basın açıklamasıyla duyurdu. “ÇOMÜ'de neler oluyor” diye sorulan açıklamada, “Üniversite Hastanesi'nde yaşanan yolsuzluk iddiaları ve görevden almalardan sonra, hastane idaresi birkaç yönetici değiştirerek kronikleşmiş tüm sorunlarını çözebileceğini düşünmüş olmalı. Böyle olmadığı kısa sürede anlaşılmış görünüyor. Sendika olarak idarecilerle yaptığımız görüşmede hastane genelindeki birçok sorun ve sıkıntıyı aktararak, nasıl çözülebileceğine dair önerilerimizi de sunmuştuk. Gelinen noktada; hastanedeki otopark sorunu, asansörlerin yetersizliği ve arızaları, ek ödemelerde 4-5 ayı bulan gecikmeler, kalitesiz malzemeler, hijyenik olmayan kötü yemekler, ameliyathane başta olmak üzere sağlık emekçilerine görevleri dışında angarya işler yaptırılması, liyakatsiz idarecilerin usulsüz iş ve işlemlerinin faturasının özveriyle ve fedakârca çalışan birim sorumlularına çıkartılmaya çalışılması, çalışan sağlığı ve güvenliği başta olmak üzere kayda değer hiçbir sorunun çözülemediğini görüyoruz” denildi.

ÇOMÜ Hastanesindeki olumlu ve olumsuz tüm gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz”

Açıklamada, “Kamu ve Üniversite Hastaneleri özel sektör mantığıyla yönetilemez. Çalışanlar yönetim süreçlerine katılmadan, görüş ve önerileri alınmadan atılan hiçbir adım çözüm üretmez. Serbest piyasanın uydurduğu ‘marka değeri, vizyon, misyon, yönetişim, sürdürülebilirlik’ gibi makyaj ve kamuflaj kavramlarla, birkaç İdarecinin ‘şahane olduğunu düşündüğü’ fikirleriyle kronikleşmiş sorunlar çözülemez. Halk sağlığı ve çalışan sağlığı konusunda Sendikamızın ne kadar hassas olduğunu tüm kamuoyu bilir. Halkın ve çalışanların sağlığını önemseyen ve önceleyen sağlık politikalarını sonuna kadar destekleriz. ÇOMÜ Hastanesindeki olumlu ve olumsuz tüm gelişmeleri dikkatle takip ediyoruz. Halkın sağlık hakkı, çalışan sağlığı ve güvenliği, emekçilerin özlük, sosyal ve demokratik haklarıyla ilgili sağlık politikalarında; bir üniversite hastanesine yakışır her uygulamayı sonuna kadar destekliyor ve her türlü katkıyı vereceğimizi deklare ediyoruz” diye belirtildi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş