havadurum

SES Çanakkale Şubesi'nin yeni yönetimi belli oldu

Çanakkale SES Şubesi 11'inci Olağan Genel Kurulu gerçekleştirilmesiyle beraber yeni yönetim de belli oldu.

848

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES) gerçekleştirilen 11'inci Genel Kurulu, Çanakkale Belediye Çalışanları Sosyal Tesisleri'nde bulunan Ercan Adsız Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde Şube Eş Başkanı Oya Haçat, Şube Eş Başkanı Mehmet Apaydın, Şube Sekreteri Özgür Cenk Ödemir, Şube Mali Sekreteri Hüseyin Karataş, Şube Kadın Sekreteri Gamze Sunar Yeren, Şube Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Aylin Demirel Yarım, Şube TİS ve Hukuk Sekreteri Barış Dirik oldu.

"Çanakkale halkının, demokratik haklarını sonuna kadar savunacağız"

Çanakkale SES Şubesi 11'inci Olağan Genel Kurulu'nun gerçekleştirilesinin ve yeni yönetimin belli olmasının ardından Çanakkale OLAY Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulunan Şube Eş Başkanı Mehmet Apaydın "Kan değişimi ile birlikte Çanakkale halkının nitelikli Sağlık ve Sosyal hizmet hakkını sonuna kadar savunurken aynı zamanda bu alanlarda çalışan emekçilerin de özlük, sosyal ve demokratik haklarını sonuna kadar savunacağız" şeklinde konuştu.

"İktidarın hep ensesinde olacağız"

Şube tarihinde ilk kez yolsuzluk ve etik komisyonu kurulduğunu dile getiren Apaydın, üye olsun olmasın tüm emekçilerden kamu ve hasta yararına her türlü bilgi ve belgenin SES tüzüğü gereği olarak komisyona iletilebileceğini, gereğinin yapılacağını vurguladı. Öte yandan kültür sanat komisyonu kurulması kararının alındığını, tiyatro oyunları, bağımsız sinema filmleri, seminerler, müzik dinletilerinin SES/KESK olarak düzenleneceğini de dile getirerek; "Bir sivil toplum örgütü olarak iktidarın hep ensesinde olacağız. Kadın hareketi, çevre mücadelesi, barış mücadelesi, sağlık ve sosyal hizmet mücadelesi her alanda olacağız" dedi.

(Dilan Kaynak)

Paylaş