havadurum

Sarıyer’deki Kiliseye Silahlı Saldırı: 1 Ölü, 2 Yaralı

İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’ne pazar ayini sırasında maskeli iki saldırgan tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Saldırganlar kaçarken, polis geniş çaplı operasyon başlattı.

975

İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’ne pazar ayini sırasında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi de yaralandı. Saldırganlar kaçarken, polis geniş çaplı operasyon başlattı. Olayla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya açıklama yaptı. Kilise cemaati ise saldırıyı kınadı. İşte olayın detayları…

Saldırı Nasıl Oldu?

Olay, saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesi’nde bulunan Santa Maria İtalyan Kilisesi’nde meydana geldi. Pazar ayini sırasında kiliseye giren maskeli iki saldırgan, rastgele ateş açmaya başladı. Saldırıda, ayine katılan C.T. (45) isimli vatandaş başından vurularak olay yerinde hayatını kaybetti. Aynı zamanda kilisenin koruma görevlisi olan C.T.'nin cesedi, kilise avlusunda kaldı. Saldırıda, kilise papazı G.M. (67) ve cemaatten A.K. (52) isimli vatandaşlar da yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye kaldırıldı. Durumları ağır olan yaralıların tedavileri sürüyor.

Saldırganlar ise olay yerinden yaya olarak kaçtı. Kilise çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Olay yeri inceleme ekipleri, kilisede delil araştırması yaptı. Saldırının gerçekleştiği anlara ait güvenlik kamerası görüntüleri de inceleniyor. Saldırganların yakalanması için de bölgede helikopter destekli operasyon başlatıldı.

İçişleri Bakanı Açıklama Yaptı

Sarıyer’deki kiliseye silahlı saldırıyla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bir açıklama yaptı. Bakan Yerlikaya, şunları söyledi:

“Bugün saat 11.40 sıralarında Sarıyer Büyükdere Mahallesi’nde bulunan Santa Maria Kilisesi’ndeki ayin sırasında, ayine katılanlar içinde bulunan C.T. maskeli 2 kişi tarafından silahlı saldırıya uğramış ve maalesef hayatını kaybetmiştir. Konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma ve saldırganları yakalamak için çalışmalar başlatılmıştır. Saldırıyı şiddetle kınıyor, hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Olayın failleri en kısa sürede adalet önüne çıkarılacaktır.”

Kilise Cemaati Saldırıyı Kınadı

Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’nin cemaati ise saldırıyı kınadı. Kilise adına bir açıklama yapan papaz G.M., şunları söyledi:

“Bugün pazar ayini sırasında kilisemize yönelik alçakça bir saldırı gerçekleşti. Saldırıda, cemaatimizden C.T. isimli kardeşimiz hayatını kaybetti. Kendisi aynı zamanda kilisemizin koruma görevlisiydi. Ben de yaralandım. Ayrıca cemaatimizden A.K. isimli kardeşimiz de yaralı. Bu saldırıyı lanetliyoruz. Biz, bu ülkenin vatandaşıyız. Bu ülkeyi seviyoruz. Bu ülkede barış içinde yaşamak istiyoruz. Bu saldırının arkasında kim varsa, bulunup cezalandırılmasını istiyoruz. Bize destek olan tüm yetkililere ve vatandaşlara teşekkür ediyoruz. Dualarınızı bekliyoruz.”

(HABER MERKEZİ)
Paylaş