Rektöre kızdı üniversiteye öğrenci oldu

DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı olarak defalarca ÇOMÜ`ye randevu talebinde bulunan ancak taleplerine cevap alamadığı için ve kentteki bazı uygulamaları nedeniyle Rektör Sedat Laçiner`e kızan Erdinç Uslan, 10. kez girdiği sınavda başarı elde ederek üniversiteye öğrenci oldu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Coğrafya Bölümü’nü kazanan Uslan, kayıdını yaptırıp ayağının tozuyla ilk eleştirisini de yaptı.

906
 
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Coğrafya Bölümü`ne kayıt yaptırıp öğrenci kimliğini teslim alan DİSK Genel İş Sendikası Çanakkale Şube Başkanı Erdinç Uslan, daha önce sendika başkanı olarak Rektör Laçiner`den randevu talep ettiğini ve randevu taleplerine cevap alamadığını anımsattı. Bu kez üniversitenin öğrencisi olarak randevu talebinde bulunduğunu ifade eden Uslan; “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörü Sedat Laçiner ile karşı karşıya geldiğim zamanlar oldu. Randevu taleplerime hep olumsuz cevaplar verdi. Bu kez üniversitenin öğrencisi olarak randevu talebinde bulunuyorum. Artık üniversitenin öğrencisi oldum bilmiyorum artık benimle görüşür mü? Görüşmez mi? ama işin ironik tarafı o” dedi. “Kamuoyunun takip ettiği üniversiteli olma hayalim en sonunda bugün gerçekleşti” diyen Uslan, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Coğrafya Bölümü`nü 1. tercih olarak yazdığını ifade etti. Uslan; “41 yaşında tekrar üniversiteli olduğum için ve doğduğum kentteki bir üniversitede tekrar öğrencilik yapma şansını bulduğum için kendimi gerçekten başarılı hissettim ve bundan dolayı da gerçekten memnunum" diye konuştu.
 
 
"Üniversitenin öğrencisi olarak randevu talebinde bulunuyorum"
ÇOMÜ Rektörü Sedat Laçiner`in randevu taleplerine hep olumsuz cevap verdiğini kaydeden Uslan şu şekilde konuştu: “Yaklaşık dört yıldır şube başkanlığı yapıyorum. Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörüyle de zaman zaman karşı karşıya geldiğim zamanlar oldu. Sedat hocam randevu taleplerime hep olumsuz cevaplar verdi. Artık onun öğrencisi oldum bilmiyorum artık benimle görüşür mü? görüşmez mi? ama işin ironik tarafı o. Bir başka konu ben yine disk il temsilciliğini yapıyorum. Diskin il temsilcisi olarak okulda öğretim görevlisi Sayın Profesör Telat Koç aynı zamanda Eğitim-Sen Şube Başkanı ve Kesk Dönem Sözcülüğü yapıyor. Dolayısıyla KESK ve DİSK`in bir araya geldiği bir tablo ortaya çıktı. Sendikalar koalisyonu gibi bir durum oldu ama birimiz hoca birimiz öğrenci olarak bir araya geldik. Tabi bununda önümüzdeki günlerde eğlenceli tarafları olacağını düşünüyorum. Çanakkale’de yaşadığım ve Çanakkaleli olduğum için her ne kadar şehir dışında okusam da kentime gelip kentime hizmet etmek istedim. Buraya böyle bir üniversite kazandıranlara ve bizim okuduğumuz dönemde görmediğimiz üniversiteyi böyle bir üniversiteyi burada yıllar sonra görmekten çok büyük bir onur duyuyorum. Buranın da öğrencisi olmaktan gurur duyuyorum.”
 
"28 TL’lik zarf parası niçin alınıyor?"
Öğrenci kaydını yaptırdıktan sonra ayağının tozuyla ilk eleştirisini yapan Uslan, kayıt sırasında 28 TL zarf parası alınmasına tepki gösterdi. Uslan; “28 TL zarf parası alıyorlar kayıt sırasında yaklaşık 10 bin öğrencinin kayıt yaptırdığı bir dönemde 280 bin TL gibi gelirdir bu. Bu 28 TL’lik zarf parasının niçin alındığını ben anlamadım. Buradan Çanakkale Onsekiz Mart araştırma, proje, eğitim kooperatifine diye yazıyor. Zarfı alıyoruz kayıt sırasında ve 28 lira da para veriyoruz. Yazık dedim ve bunun bir açıklaması olmalı diye düşünüyorum. Gelir gelmez de ilk eleştirdiğim şeyde bu olsun. Bunu da protesto ediyorum açıkçası 28 lira ödenmez bu kayıta” dedi.
Paylaş