havadurum

Özgür Özel Kimdir? CHP’nin Yeni Genel Başkan Adayı Özgür Özel’in Hayatı ve Siyasi Kariyeri

Özgür Özel kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte, CHP’nin yeni genel başkan adayı Özgür Özel’in hayatına ve siyasi kariyerine dair merak edilenler.

3796

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık için adaylığını açıklayan Özgür Özel, partinin yeni yüzü olmaya hazırlanıyor. Uzun yıllardır CHP’de siyaset yapan ve grup başkanlığı görevini yürüten Özgür Özel, hem parti içinde hem de kamuoyunda büyük bir destek görüyor. Peki, Özgür Özel kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte, Özgür Özel’in hayatına ve siyasi kariyerine dair merak edilenler.

Özgür Özel’in Hayatı

Özgür Özel, 21 Eylül 1974 tarihinde Manisa’da doğdu. Anne ve babası emekli öğretmen olan Özel, İzmir Bornova Anadolu Lisesi Almanca Bölümü ve Manisa Lisesi’nde orta ve lise öğrenimini tamamladı. Ardından Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nden mezun oldu. 1999 yılında serbest eczacılığa başlayan Özel, evli ve bir kız çocuğu babasıdır. İyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilmektedir.

Özgür Özel’in Siyasi Kariyeri

Özgür Özel, siyasi hayatına CHP’de başladı. 2001-2007 yılları arasında Manisa Eczacı Odası’nda bir dönem genel sekreterlik ve iki dönem oda başkanlığı görevlerinde bulundu. Aynı yıllarda Manisa Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcülüğü ve Başkanlığı görevlerini yürüttü. Bu dönemde Manisa Cumhuriyet Mitingi’nin düzenleyiciliği ve sözcülüğünü yaptı.

Özel, 2007 yılı ve 2009 yılı Aralık aylarında yapılan seçimlerde Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti’ne seçildi. Türk Eczacıları Birliği’nde bir dönem saymanlık, iki dönem genel sekreterlik görevlerini üstlendi.

Özel, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde CHP Manisa Belediye Başkan adayı oldu ancak seçimi kazanamadı.

Özel, 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde CHP Manisa milletvekili olarak seçildi. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, Soma Maden Araştırma Komisyonu, CHP Cezaevleri İzleme ve İnceleme Komisyonu ve CHP Üniversitelerin ve Öğrencilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu Üyeliği görevlerini üstlendi.

Özel, 7 Haziran 2015 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde yeniden CHP Manisa milletvekili olarak seçildi. CHP Grup Başkan Vekilliği görevine getirildi.

Özel, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde üçüncü kez CHP Manisa milletvekili olarak seçildi. CHP Grup Başkan Vekilliği görevini sürdürdü.

Özel, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde dördüncü kez CHP Manisa milletvekili olarak seçildi. CHP Grup Başkan Vekilliği görevini sürdürdü.

Özel, 31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel seçimlerde CHP’nin Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu ancak seçimi kazanamadı.

Özel, 3 Haziran 2023 tarihinde yapılan CHP Grup Başkanlığı seçiminde CHP Grup Başkanı olarak seçildi.

Özel, 9 Ekim 2023 tarihinde yapılacak olan CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nda genel başkanlık için adaylığını açıkladı.

Özgür Özel, CHP’nin yeni genel başkan adayı olarak siyaset sahnesinde önemli bir rol oynamaya hazırlanıyor. Hem eczacılık hem de siyaset alanında başarılı bir kariyere sahip olan Özel, partisinin ve ülkenin sorunlarına çözüm üretmek için çalışmalarını sürdürüyor.

(Haber Merkezi)

Paylaş