havadurum

Özer’den Memiş’e istifa çağrısı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Cahit Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş`i istifaya davet etti.

1008
 
 
İl Genel Meclisi Toplantısı`nda gündem dışı söz alan MHP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Cahit Özer, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş`in Çanakkale`ye yakışmadığını belirterek; “Barışın kenti ve dünyanın en güzel şehri dediğimiz Çanakkale`ye yakışmayan bir il müdüründen bahsetmek istiyorum. Bunu bu kürsüde dillendirmek zorundayım. Birlikte Çalışma Usul ve Esasları adlı okul idarecilerinin toplantısında ne yazık ki Çanakkale`de müdürlük yapan bir il müdürünün söylediği cümlelere bakın. İl Milli Eğitim Müdürü Memiş bu toplantıda `İl Milli Eğitim Müdürlüğü siyasi bir makamdır. Bende siyasiyim. Okul müdürleri de siyasidir` diyor. Böyle bir şey yok. Türkiye`de görev yapan her okul müdürünün bir siyasi görüşü olabilir. Her devlet memurunun bir siyasi görüşü olduğu gibi her idarecinin bir siyasi görüşü olduğu gibi hepsinin gönlünde bir siyasi parti genel başkanının sevdası olduğu gibi okul idarecilerinin, milli eğitim müdürünün ve okul müdürlerinin hepsinin gönlünde bir siyasi partinin aşkı, bir siyasi partinin genel başkanının sevdası bulunabilir. Ama bunu görevine yansıtamaz. Kanunlarımıza göre suçtur” dedi.
 
 
“Memiş`i istifaya davet ediyorum”
Özer sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bayramiç`te bir okul müdürüne sıfır puan veriyorsunuz. 17 yıl okul müdürlüğü yapmış arkadaşa sıfır puan. Görevden aldıkları bu okul müdürlerinin mahkemeye gitmelerini ve haklarını Türk adaletinde aramalarına karşı il milli eğitim müdürü `Görevden alındılar hemen mahkemelere koştular` diyor. Bu il milli eğitim müdürü, Çanakkale`ye yakışmıyor. Eğer biraz ahlak, biraz milli eğitim ve öğretmenlik sevdası varsa zaten bu görevi bırakması lazım. Çanakkale`ye yakışmayan İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş`i istifaya davet ediyorum. Vali beyin de bu konuda görev yapması gerektiğine inanıyorum.”
 
Özer, Çiçek`e seslendi
“Milli Eğitimdeki dikdörtgen yapıyı yok edin”
AKP İl Genel Meclis Grup Başkan Vekili Ahmet Çiçek`e de seslenen Özer; “Türkiye`de paralel yapıyı yok ettiniz. Gelin, Çanakkale Milli Eğitimdeki dikdörtgen yapıyı yok edin. Bu yapıyı da siz yok etmek mecburiyetindesiniz. Bu konuda iyi düşünceler içerisinde olduğunuza inanıyorum. Çünkü hepiniz çocuklarınızı bu okullara veriyorsunuz. Bu çocukların beyinlerinin yıkanmaması ve yanlış yolda eğitilmemesi için sizlerinde buna katkı sağlamanız gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu. Özer`in eleştirilerine cevap veren AKP İl Genel Meclisi Grup Başkan Vekili Ahmet Çiçek; “Burada olmayan bir kişi infaz ediliyor. Milli Eğitim`in kendine göre yönetmelikleri vardır. Eğer burada Milli Eğitim Müdürünün suçu varsa, müfettişler gelir ve inceler. Gereğini de yapar” diye konuştu.
Paylaş