Özel eğitim öğrencilerine iş arama eğitimi

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, özel eğitim öğrencilerine yönelik iş arama teknikleri ve beden dili eğitimi gerçekleştirdi.

300

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü, dezavantajlı gruplar ve engelli bireyler için düzenlediği mesleki eğitimlerle istihdam alanındaki çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Yerel İstihdamda Ben De Varım Projesi çerçevesinde Kepez Özel Eğitim Meslek Okulu öğrencilerine yönelik özel bir eğitim programı düzenlendi.

İş arama teknikleri ve beden dili eğitimi verildi

Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde görevli İş ve Meslek Danışmanı Yasin Sezgin tarafından verilen eğitimde, öğrencilere iş arama teknikleri ve beden dili konularında önemli bilgiler aktarıldı. Eğitim sırasında, iş başvurularında dikkat edilmesi gereken adımlar, etkili bir özgeçmiş hazırlama ve mülakat süreçlerinde beden dilinin önemi üzerinde duruldu. Katılımcılar, bu tekniklerle iş bulma süreçlerinde kendilerine güven kazanmaya yönelik pratik bilgiler edindiler.

İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz öğrencilerle buluştu

Eğitimin sonunda Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mehmet Uğur Yavuz da öğrencilere katılımından dolayı teşekkür etti ve onlarla meslek hayatlarına dair bir sohbet gerçekleştirdi. Yavuz, öğrencilere yönelik bu tür eğitimlerin devam edeceğini söylüyerek, iş hayatına atılmalarında onlara destek olacaklarını ifade etti.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş