Oscar ödüllü Yukarı Bak Lapseki izleyicisiyle buluşuyor

Lapseki Belediyesi Açık Hava Sinema Gecelerinde bu Perşembe akşamı iki Oscar ödüllü Yukarı Bak izleyici ile buluşacak.

1378

Lapseki Belediyesi tarafından 11 Temmuz’da düzenlenmeye başlayan Açık Hava Sinema Geceleri, 22 Ağustos Perşembe akşamı gösterime sunulacak iki Oscak ödüllü Yukarı Bak filmi ile devam ediyor.

Lapsekililerin büyük ilgi gösterdiği Açık Hava Sinema Geceleri’nin bu haftaki gösterimi saat 20:30’da Amfi Tiyatro’da yapılacak.

YUKARI BAK

Orijinal adı Up olan, Disney-Pixar yapımı olan Yukarı Bak, 82. Akademi Ödülleri'nde (Oscar) En İyi Animasyon Filmi ve En İyi Film Müziği ödüllerini kazandı.

KONUSU

Maceracı doğan ve hayattaki her şeye dair çocuksu saf meraklar barındıran Ellie’nin tek hayali dünyayı gezebilmektir. Carl ise sessizliği ve dinginliğiyle örttüğü maceraperestliği ve kocaman kalbiyle Ellie’nin tek isteğini gerçekleştirebilmeyi dilemektedir. İki küçük çocuk büyür, evlenir, yaşlanır... Ölüm Ellie’nin kapısını çalar, Carl ise sevdiğinden kalan tek şeyi, bu çocuksu hayali gerçekleştirmeye koyulur. Evine binlerce balon bağlayıp Güney Amerika'nın vahşi doğasına doğru yolculuğa çıkan 78 yaşındaki baloncu Carl, yolculuğa başladıktan sonra en büyük kâbusunu da yanında götürmekte olduğunu fark eder: fazlasıyla iyimser, doğa kaşifi 8 yaşındaki Russel'ı.

SESLENDİRENLER

Pete Docter’in yönettiği 96 dakikalık Yukarı Bak’ta Carl Fredricksen karakterini Türkçe dublajlı versiyonunda Erol Günaydın seslendirdi. Filmdeki bir diğer önemli karakter olan Russell'ın seslendirmesini ise Barış Onarıcı yaptı.

(HADİYE AYŞE İRİM)
Paylaş