havadurum

Opet Tarihe Saygı Ortaokulu açıldı

``Tarihe Saygı Projesi`` kapsamında Opet A.Ş tarafından Eceabat`a yaptırılan 18 derslikli ``Opet Tarihe Saygı Ortaokulu`` törenle açıldı.

538
Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, törende, 2003 yılında okullaşma oranı yüzde 16,5 olan Çanakkale`de şu anda okul öncesi eğitimde yüzde 56`lara ulaşıldığını söyledi. İlköğretimde yüzde 99,29, orta öğretimde ise yüzde 82`ye ulaşan okullaşma oranıyla eğitimde bir ilerleme olduğunu belirten Erdem; “Öğretmen sayısı ise 4 bin 704 rakamına ulaştı. Yaklaşık 8 yılda 820 derslik yapıldı. Çanakkale`ye 6 bin 817 bilgisayar verildi. 10 yıldan bu yana iktidarımız eğitimin önemine yakışır bütçeler ayırmaya başladı. Bu yıl Milli Eğitim`in bütçesi 47,5 milyar lira. 2002 yılında ise 7,5 milyar liraydı. Artış yüzde 550. Yeter mi- yetmez, daha da artırılmalıdır” dedi.
 
Zorunlu eğitimin 12 yıla çıkarıldığını anımsatan Erdem, Fatih Projesi ile 11 milyon öğrenciye fırsat eşitliği sağlanacağını, öğrencilere tablet bilgisayar verilip, sınıfların da akıllı tahtalarla donatıldığını dile getirerek; “Kamu özel ortaklığı adı altında bir proje gerçekleştiriliyor. Arsa devirleri yapılmaya başlandı. Önümüzdeki aylarda ihale süreci başladığında eğitim kampüsleri yolu ile yap işlet devret ya da kira yoluyla eğitime hızlı bir şekilde katkılar alacağız. Bu yolla da daha güzel binalar ve eğitim kurumlarına kavuşacağız” diye konuştu.
 
Vali Güngör Azim Tuna ise; “Tarihe Saygı Projesi” ile birçok esere imza atan Opet Petrolcülük Anonim Şirketi`nce şubat ayında başlanılan yeni okul inşaatının tamamlandığını, 17 Eylül`den itibaren eğitim ve öğretime “Opet Tarihe Saygı Ortaokulu” olarak başlandığını belirtti. Okulun 2 kat ve 18 derslikten oluştuğunu dile getiren Tuna, şunları söyledi: “Okulumuz idareci, öğretmen ve öğrencilere, ders araç gereçleri, kütüphanesi, bilgisayar laboratuvarı, spor alanları ile modern bir eğitim ve öğretim alanı sunmaktadır. 280 öğrencisiyle taşıma merkezi olan bu okulda öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim alacaklarına inanıyoruz. Bu kutsal topraklarda yaşamanın verdiği gururla cesaretle vatanına ve milletine yaraşır evlatlar olarak daha üst seviyede eğitimlerini devam etmelerini diliyoruz. Okulumuza yeni binayla hayat veren hayırseverler Fikret Öztürk ve eşi Nurten Öztürk`ü kutluyorum.”
 
Törene katılan OPET Yönetim Kurulu Üyesi Nurten Öztürk de sevdikçe, çalıştıkça, verdikçe başaran, başardıkça daha çok paylaşan bir kurum olduklarını belirterek, şunları kaydetti: “Bu faaliyetlerimizin bundan sonra da devam edeceğinden hiç kuşkunuz olmasın. Eceabat`a açmış olduğumuz okul bizim için çok anlamlı. Çünkü Eceabat, savaş canavarının yapmış olduğu, yarattığı katliamı en feci şekilde yaşayıp bir daha savaşın asla olmaması gerektiğine, barışın önemini anlatacak olan bir yöre.”
Paylaş