havadurum

OpenAI ChatGPT destekli ilk yapay zeka seyahat asistanı ENBot yayında

1333
OpenAI ChatGPT 4.0 versiyonunu eğiterek tasarlanan seyahat asistanı ENBot sayesinde kullanıcılar, gidecekleri yerler için en ideal uçak biletini saniyeler içinde bulabilecek. Türkiye`nin seyahat pazaryeri Enuygun.com OpenAI ChatGPT 4.0 versiyonunu kullanarak geliştirdiği seyahat asistanı ENBot ile kullanıcıların uçak bileti ihtiyaçlarına yönelik büyük kolaylık sağlamayı planlıyor. Seyahat yeri ve tarihi ile ideal uçak biletini fiyat karşılaştırmalı olarak sunan ENBot, uçak bileti aramalarını kullanıcıları için uygun bir şekilde sunması hedefleniyor.
ENBot, Enuygun.com`un ana sayfasında "Hızlı İşlemler" kısmında yer alıyor. Kullanıcı, menü üzerinden ENBot`a tıklayarak sanal asistan ile sohbete başlıyor. Seyahat konsepti, yeri ve tarihi gibi bilgileri belirten kullanıcı için yapay zekâ uygun eşleştirmeleri yaparak ideal uçak bileti seçeneklerini sunuyor. Tüm kullanıcılar https://www.enuygun.com/enbot/ adresinden ulaştıkları ENBot`a diledikleri soruları sorabilecekler.
 
Kullanıcıların ENBot ile en uygun uçak biletini bulmalarını sağlamaları hedefleniyor
"Hafta sonu Zigana Dağı`nda mangala gitmek istiyoruz" diyerek ENBot ile sohbete başlayan bir kullanıcı için yapay zekâ, kullanıcının kaç gün kalacağı gibi farklı bilgilerle ve saniyeler içinde gidiş-dönüş Trabzon uçak bileti seçeneklerini sunuyor. 
 
Ya da Paris`e uçak bileti almak isteyen bir kullanıcının ENBot`a tıklayıp yalnızca "Hafta sonu Eiffel Kulesi manzarası karşısında eşimle birlikte kruvasan yemek istiyorum" demesi yeterli olacak. Bu bilgiyi aldıktan sonra ENBot Seyahat Asistanı yalnızca birkaç soru sorarak seyahat edilecek tarihi öğrendikten sonra saniyeler içerisinde Paris uçak biletlerini kullanıcıya sıralayacak. 
 
ENBot yalnızca örneklerdeki gibi seyahat edeceği rotayı söyleyen kullanıcılara uçak bileti önerisinde bulunmayacak. Henüz seyahat edeceği rotayı belirlememiş kullanıcılara da isteklerine en uygun rotayı bulmaları konusunda yardımcı olacak. Türkiye`de yaz tatili yapmak isteyen fakat hangi şehre gitmek istediğine karar verememiş kullanıcılar, yalnızca ENBot ile sohbet ederek kendileri için en ideal rotaya uçak biletlerini karşılaştırabiliyor. 
 
Enuygun CEO`su Çağlar Erol: "Bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyoruz"
ENBot ile ilgili düşüncelerini paylaşan Enuygun CEO`su Çağlar Erol, "Türkiye`nin Lider Seyahat Pazaryeri olarak dünyada bir ilke imza atmanın gururunu yaşıyoruz. Yapay zekâ destekli seyahat asistanımız ENBot ile aylık 20 milyon üzeri kullanıcımız seyahat planlarını çok daha kolay organize edebilecek, kendileri için ideal uçak biletine hızlıca ulaşabilecek. Kullanıcılarımızın uçak bileti satın alımlarını kolaylaştıran ve özellikle direkt uçuş olmayan rotalarda uygun rotaya dair uçak biletlerini hızlıca sunan ENBot, seyahat planlarının çok daha doğru ve faydalı yapılabilmesini de sağlıyor. Ankara`dan Madrid`e gitmek isteyen bir kullanıcı bu talebini ENBot ile paylaşarak önerilen plan sayesinde hangi havalimanlarını kullanması gerektiğini kolayca keşfederek satın alma işlemini tamamlayabiliyor" şeklinde konuştu.
 
Wingie Enuygun Group Hakkında
Wingie Enuygun Group, teknolojik gelişmelerin öncüsü olan, dijital düşünen ve kullanıcılarına en kusursuz deneyimi sunmak için çalışan seyahat odaklı bir teknoloji şirketidir. Wingie Enuygun Group, her ay en uygun seçeneklerle buluşturduğu 20 milyonun üzerinde ziyaretçisi ile Türkiye`de seyahat sektörünün online dönüşümüne yön veriyor. Hizmet verdiği alanlar arasında uçak bileti, otel, otobüs bileti, araç kiralama, kredi ve sigorta yer alıyor. 10 milyonun üzerinde uygulama indirme ile seyahat sektöründe öncü olma özelliğini taşıyan Enuygun; 2028`e kadar dünyanın en büyük 5 online seyahat pazaryeri arasına girme vizyonuna paralel olarak, global markası Wingie ile 5 dilde hizmet sunuyor.
(Haber Merkezi) 
Paylaş