havadurum

Olimpiyatlarda ilki yaşatan milli karateci Eray'ın gözü Dünya Şampiyonasında!

Olimpiyat ikincisi Eray Şamdan, büyükler kategorisinde ilk dünya şampiyonluğu için hazırlanıyor. 26 yaşındaki milli sporcu Şamdan: "Tekrar altın madalya alarak, İstiklal Marşı'nı okutup ülkemizi gururlandırmak istiyorum"

413

2020 Tokyo Olimpiyatları`nda gümüş madalya, 21 yaş altında dünya şampiyonluğu ve Avrupa`da 8 birincilik kazanan milli karateci Eray Şamdan, Avrupa Oyunları`nda da kürsünün zirvesinde yer almanın haklı gururunu yaşıyor. Tokyo`da ikinciliği elde ederek Türkiye`ye karate branşında ilk olimpiyat madalyasını getiren Darıca Belediyesi sporcusu Eray, 12 Temmuz`da Bursa`da yapılan Türkiye Karate Şampiyonası`nda altın madalya kazanarak 15. şampiyonluğuna ulaştı. Elde ettiği şampiyonlukla milli takım kadrosuna seçilen Eray, Gebze ilçesinde babası ve Karate A Milli Takım Teknik Direktörü Adnan Şamdan`ın antrenörlüğünde çalışmalarını sürdürüyor. 21 yaş altında dünya ve 8 Avrupa şampiyonluğu bulanan Eray, Macaristan`da 24-29 Ekim`de düzenlenecek Dünya Karate Şampiyonası`nda zirvede yer alıp, ilk dünya şampiyonluğuna ulaşmayı hedefliyor.

"Oraya altın madalyayı koparacağım` diye gittim"
Eray Şamdan, AA muhabirine, son olarak Avrupa Oyunları`nda kazandığı altın madalyayı ülkesine armağan ettiğini dile getirdi. Şamdan, "Ekim ayındaki dünya şampiyonasında tekrar altın madalya alarak İstiklal Marşı`nı okutup ülkemizi gururlandırmak istiyorum." dedi.

Şamdan, Avrupa`da başarılı sonuç almanın hem kendisi hem de Türkiye için önemli olduğunu belirterek, "Orada zirveyi gördüm. `Oraya altın madalyayı koparacağım` diye gittim. Güzel kamp süreci geçirdik. Aldığım altın madalyayı hak ettiğimi düşünüyorum. Maça güzel motivasyonla çıktım." diye konuştu. Antrenör Adnan Şamdan ise Eray`ın Avrupa Oyunları`ndaki başarısının sürpriz olmadığını, geçen sene de Akdeniz Oyunları`nda şampiyon olduğunu dile getirdi. Bu şampiyonada milli takım olarak kota alan 9 sporcudan 7`sinin kürsüye çıktığına değinen Şamdan, "Eray en büyük madalya umutlarımızdan biriydi. Beklediğimiz bir sonuçtu. Bizi yanıltmadı. Kendisini tebrik ediyorum. Milli takım ve ülkemiz adına güzel şeyler yapıyor." ifadesini kullandı.

Paylaş