Ödüllü Gazeteciler Günü

Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.

467
 
Kolin Otel`de düzenlenen törene Vali Güngör Azim Tuna, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, işadamları, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.
 
Yarışmada dereceye giren başarılı gazetecilere ödüllerinin takdim edildiği törende konuşan Vali Güngör Azim Tuna, çağın en dinamik mesleklerinden biri olan ve zamanla yarışan basın mensuplarının, insanlara haber ve bilgi akışı sağlamak gibi çok yönlü bir görevi olduğunu söyledi. Vali Tuna; “İlimizde faaliyette bulunan yerel gazete, dergi, radyo ve televizyonlarımız ve ulusal ajanslarımızın temsilcileri sadece ilimize değil, internet aracılığı ile dünyaya ulaşan güçlü basınımız, hepimiz için gurur kaynağıdır. Dünya ile paylaştığımız bu zenginlik Çanakkale için büyük bir avantajdır. Halkın çıkarlarını savunan, önemli konularda kamuoyu oluşturan basın meslek ilkeleri ışığında görevini sürdüren basınımızın, demokrasi için hayati bir öneme sahip olduğu herkes tarafından kabul edilmektedir. İlin sorunlarını kamuoyuna aktaran çözüm önerileriyle toplum mekanizmasının daha sağlıklı bir şekilde işleyişine yardımcı olan gazetecilerimizin yorum ve görüşleri ilin atanmış ve seçilmişlerinin de çalışmalarına ışık tutmaktadır. Basının, kamuoyunun sesi olma görevini yerine getirebilmesi için meslek etiğini her şeyin üzerinde tutması, doğru, ilkeli ve objektif habercilik anlayışından ayrılmaması büyük önem taşımaktadır” dedi.
 
“Gazeteciler bugün biraz buruk”
Türkiye’de çeşitli nedenlerden dolayı tutuklanan gazetecilere dikkat çeken Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; “Yerel yönetim olarak kentsel konforu arttırmak, kentimizi daha keyifle yaşanır hale getirmek için yaptığımız çalışmaların duyurulup, halkımızca doğru algılanmasını, tartışılmasını sağlaması nedeniyle basının üzerimizde tartışılmaz bir gücü ve etkisi vardır. Ama biliyorum ki, mesleğini onurlu bir şekilde sürdürme gayreti içinde olan tüm gazeteciler bugün biraz buruklar, bugünü kutlayıp kutlamamak arasında sıkışıp kalmış durumdalar. Çünkü Mustafa Balbay`lar, Ahmet Şık`lar, Nedim Şener`ler yazdıklarından, düşüncelerinden, yayınlanmamış kitaplarından dolayı cezaevinde tecrit edilmişken, Metin Göktepe`nin 2 gün önce 16. ölüm yıldönümü iken, Uğur Mumcu 24 Ocak günü 19. kez yine adalet isteyerek anılacak iken gönül rahatlığıyla kutlayamayacaklar bugünü. Geçmişte kral çıplak dediği için, bilinmeyenleri kamuoyuyla paylaştığı için kurşunlanan, araçlarına bomba yerleştirilen gazetecilerin yerini, bugün sayıları 100`ü bulan tutuklu gazeteciler aldı, hatta onlar için "onlar gazeteci değil terörist" diyenler bile oldu. Ama gazeteciler için sevindirici olan kendileri ile ilgili yöntemin değişmiş olmasıdır” diye konuştu.
 
Çanakkale Belediyesi’nin, her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği yılın en kıdemli gazetecisi ödülü Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Burak Gezen`e verildi. Gökhan, ayrıca yapılan ödül töreninde dereceye giren katılımcılara da Çanakkale Belediyesi olarak armağanlar sundu. Yarışmada dereceye giren gazetecilere ödüllerini takdim edildiği tören Türk Sanat Müziği konseri ile sona erdi.
 
Paylaş