Menemen Belediyespor

Ç. Dardanelspor`un 6 Mart 2013 çarşamba günü (Bugün) 18 Mart Stadı`nda karşılaşacağı rakibini tanıyalım...

934
Menemen Belediyespor, İzmir`in Menemen ilçesinde bir futbol takımı. 2 sene önce İzmir Amatör Liginden 3. Lige çıktı. Kulüp Başkanlığını Aydın Şahin, takımın Teknik Direktörlüğünü eski futbolcu Taner Taşkın yapıyor. Sarı-Lacivert renkleri taşıyan Menemen Belediyespor 1993 yılında yeni ismiyle yoluna devam etti. Menemen Belediyespor iç saha maçlarını 68 x 100 metre abatlarındaki çim sahada yapıyor.Stat 2500 seyirci kapasiteli.
 
3. Lige merhaba!..
Futbol Federasyonu`nun “Genel Kararıyla” 3. lige alınan Menemenspor, Belediye Başkanı İlhami Gürsoy ve Kulüp Başkanı Sabri Karakaş`ın desteği ile yasa gereği 15 milyon teminatın karşılanması için girişimlere başladı. Sabri Karakaş bir bankadan aldığı teminatı Futbol Federasyonuna yatırdı ve Menemenspor da 3.lige alındı. Sabri Karakaş, Ünal Atalay, Osman Üstündağ, Kemal Ülken, Sedat Eryılmaz, Lütfü Eroğlu, ve Hüseyin Ceylan`dan kurulu yönetim, kulübün başında yer aldı. O yıl 3.lig 4.grupta mücadeleye başlayan Menemenspor ligde 3. sırayı alırken, şampiyon Manisaspor oldu. 1927`den 1996 yılına kadar toprak sahada mücadele eden Menemenspor`un sahası 1996 Mayıs ayında yeniden düzenlenerek çimlendirildi.

Menemenspor, diğer spor dallarında da başarılı oldu. Bu güne dek çeşitli kategorilerde faaliyet gösterdi. Menemenspor`un geleceğine dönük Amatör ve Genç Takımı sistemli olarak seçkin hocalar nezdinde çalışmalarını sürdürdü. Menemenspor`u teknik adam olarak çalıştıran isimler arasında Mustafa Özkula, Haluk Güvener, Ayfer Elmastaşoğlu, Doğan Emültay, Fuji Mehmet, Özer Yurteri ve Erhan Özalp sayılabilir. Menemenspor`dan yetişip 1. ve 2. lig kulüplerinde top koşturan eski futbolcular arasında Adnan (Altay), Aydoğan Aygan (Şekerspor), B. Zafer (Galatasaray), Fikret (Altay) ve Feyzi Kezan (G.S.-Göztepe) bulunuyor.
Paylaş