havadurum

Meclisten Fransa’ya kınama

Çanakkale Belediye Meclisi üyeleri, dün toplantıda Sözde Ermeni Soykırımı Tasarısı’na tepki gösterdi. Fransa Ulusal Meclisi’nin Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edilen ‘Sözde Ermeni soykırımı inkarını suç sayan’ haksız ve asılsız yasa tasarısını, en temel insan hakkı olan düşünce ve ifade özgürlüğüne aykırı olduğu düşünerek kınama kararı alan meclis üyeleri, toplantı sırasında ayağa kalkarak söz konusu yasa tasarısını alkışlarla protesto etti.

543
 
Fransa Ulusal Meclisi’nin Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edilen ‘Sözde Ermeni soykırımı inkarını suç sayan’ haksız ve asılsız yasa tasarısını, en temel insan hakkı olan düşünce ve ifade özgürlüğüne aykırı olduğu düşünen Çanakkale Belediye Meclisi üyeleri, kınama kararı aldı. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, AKP Grup Başkan Vekili Hakan Vural, CHP Grup Başkan Vekili Hakan Evirgen ile belediye meclis üyelerinin imza altına aldığı karar kamuoyuyla paylaşıldı.
 
Toplantıda bir konuşma yapan CHP’li belediye meclis üyesi Mehmet Emin Şevik, Fransa Ulusal Meclisi’nin Genel Kurulu’nda görüşülerek kabul edilen ‘Sözde Ermeni soykırımı inkarını suç sayan’ haksız ve asılsız yasa tasarısını meclis üyeleri olarak kınadıklarını ifade etti. Şevik, boynuna astığı ‘Ermeni Soykırımı sözü emperyalistlerin uydurduğu bir yalandır’ yazılı pankart ile basın mensuplarına poz verdi. Daha sonra meclis üyeleri toplantı sırasında ayağa kalkarak söz konusu yasa tasarısını alkışlarla protesto etti.
 
Paylaş