havadurum

Kütükçüler; “Eceabat halkı olarak adliyenin kapatılmasını istemiyoruz”

CHP Eceabat İlçe Başkanı Nazmi Kütükçüler, son günlerde Eceabat Adliyesi`nin kapatılması yönünde duyumlar aldıklarını belirterek, adliyenin kapatılmasını istemediklerini söyledi.

1034
Kütükçüler, düzenlediği basın toplantısında, Eceabat`ın üzerine oynanan oyunların gün yüzüne çıktığını iddia ederek, insansız bir mili park bölgesi yaratılmak için planların uygulamaya konulduğunu öne sürdü. İlk olarak banka şubelerinin kapandığını, ardından GESTAŞ`ın, kamyon geçişlerini ve gemi seferlerini azalttığını ifade eden Kütükçüler, şimdi de adliyenin kapatılacağını ileri sürdü.
 
“Yarın nerelerin kapatılacağını düşünmek bile istemiyoruz. Eceabat halkı niye cezalandırılıyor” diyen Kütükçüler, her insanın birinci temel hakkının, adaletin güvencesini duymak ve yanında olduğunu bilmek olduğunu söyledi. Kütükçüler, hukukun olmadığı veya uzak olduğu yerde, bunun yerini gayri kanuni güçlerin doldurduğunu belirterek, adliyenin kapatılmasının gerekçelerini anlamakta zorluk çektiklerini dile getirdi. İlçenin kuruluşundan bu yana adliye teşkilatının Eceabatlıya hak, hukuk ve adalet yönünden hizmet verdiğini ifade eden Kütükçüler, şöyle konuştu: “Nüfusu 2 bin iken de adliye vardı, 4 bin iken de adliye vardı. Şimdi nüfusu 13 bin, bir sezonda 3 milyon kişinin bölgeye ziyarete geldiğini düşünürsek, adliye niye kapatılıyor- Ekonomik boyut olarak Eceabat halkının hak ve adalet aramasına nasıl bir mali yük bineceği hesaplanmış mıdır- Devlet tasarruf edecek diye halkın üzerine artı bir mali yük bindirmesi hukuk devletine yakışır mı- Şu anda Eceabat adliyesinde 2 hakim, 2 cumhuriyet savcısı 14 çalışan memur ve işçisi, ayrıca adliyeye bağlantılı bir noter, 30 bilirkişi, 1 ulaşım görevlisi çalışmaktadır. Bunu yanında 4 avukat bürosu da halkımıza hizmet etmektedir. Adliyenin kapanmasıyla bu kişilerin ve Eceabat esnafının sosyal ve ekonomik mağduriyete uğrayacakları aşikardır. Hak ve hukuk aramak pahalı bir iş olacaktır. Bizler Eceabat halkı olarak adliyenin kapatılmasını istemiyoruz. Adliye kapatılmaz, Eceabat köy olmaz.”
Paylaş