Koç; “Bu bir ayrımcılıktır”

Çanakkale`de eğitim veren iki okulda öğrencilerin kız-erkek ayrılarak gruplar halinde geziye götürülmesi dikkat çekerken, ayrımcılığa neden olan bu uygulama tepkilere neden oldu. 18 Mart İlkokulu ve Cevatpaşa Ortaokulu`da eğitim gören öğrencilerin, kız-erkek gruplar halinde Gelibolu Yarımadası`nda bulunan şehitliklere geziye götürüldüğü iddiaları ortalığı karıştırdı. Ayrımcılığa neden olan bu uygulamadan bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini belirten Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç; “Bu uygulama kesinlikle bir ayrımcılıktır. Bu tür uygulamalardan bir an önce vazgeçilmesini istiyoruz” dedi.

490
“İktidar bu uygulamalarından vazgeçmiyor”
Konu ile ilgili gazetemize açıklama yapan Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç; AKP iktidarıyla birlikte hem ülkemizde hem de ilimizde akıl, bilim ve doğa dışı uygulamalara imza atıldığını ifade ederek; “Özellikle şu anki iktidar akıl, bilim ve doğa dışı uygulamalara imza atmaktadır. Bütün dünyada özellikle cinsiyet farklılıklarının ötesinde bütün bireylere insan olarak bakma yaklaşımı ön plana çıkarken, ülkemizde cinsiyet gibi bakış açısı toplumun her kesimine pompalanmaya çalışılmakta. Bunun sonucunu maalesef çok acı uygulamalar ve sonuçlarla alıyoruz. Ama iktidar bu uygulamalarından vazgeçmiyor. Eğitimin her aşamasında yaptığı bu cinsiyetli bakış açısını ortaokullara ve ilkokullara kadar indirmekte ve daha cinsel düşüncesi şekillenmemiş çocukların aklına dahi cinsiyetli bir bakış açısını getirecek şekilde kız erkek ayrı şehitlik gezileri düzenlenmektedir. Bu hiç bir bilimsel gerekçeyle açıklanamaz bir durumdur” diye konuştu.
 
“Bu tür uygulamalardan vazgeçin”
Bu tür uygulamaların eğitime ve özellikle çocuklara çok zararlı olacağını kaydeden Koç; şu şekilde konuştu: “Tek gerekçesi olsa olsa, bu uygulamayı yapanların kafasındaki karanlık düşünceler ve dar bakış açısından hareketle konuyu yalnızca insanı insan olarak gören değil de, bir cinsellik objesi olarak gören bakış açısının ürünüdür. Bu uygulamaların eğitimimize ve özellikle çocuklarımıza çok zararlı olacağını düşünüyoruz. Bu nedenle bir an önce bu uygulamalardan vazgeçilmesini istiyoruz. Bu konuda sistemin bu yüzünü her yerde deşifre etmeye devam edeceğiz. Çünkü bunun sonu sağlıksız ve cinsel suçların arttığı bir topluma yol açar. Bu bir ayrımcılıktır. Ayrımcılıkta şiddeti besleyen bir uygulamadır. Özellikle çocuklara ve kadınlara yönelik şiddet giderek artıyor.”
Paylaş