Karakılçığın ardından kışlık sebzeler de ekildi

971

Atalık tohumların yaşatılması, tarımsal üretimin desteklenmesi ve sağlıklı gıdaya ulaşımın kolaylaştırılması adına faaliyetlerini hızla sürdüren Çanakkale Belediyesi geçtiğimiz yıl ilk denemesi yapılan ve iyi bir verimin elde edildiği Atalık miraslarımızdan biri olan karakılçık buğdayını bu dönem, Esenler Mahallesi`nde bulunan Gelincik Hobi Bahçelerinin hemen karşısında yer alan yaklaşık 10 dönümlük alanda toprakla buluşturdu. Ekim faaliyetine Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Başkan Yardımcıları Handan Özyayla Kenar, Rebiye Turan Ünüvar ile M. İrfan Mutluay, Park Bahçeler Müdürü Göksel Koyuncu ile müdürlük çalışanları da katıldı. Çalışmalar hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 2021 yılının üretim faaliyetlerinin hızla başladığını belirterek, özellikle atalık tohumların çoğalması adına Belediyeye ait olan alanların tarımsal üretim çalışmalarında değerlendirildiğini kaydetti. Geçtiğimiz sezonun karakılçık tohumlarının da çiftçilerle paylaşıldığını ve o tohumların bu dönem yaklaşık 350 dönümlük bir alana ekileceğini kaydeden Başkan Gökhan, tohumların hem her geçen yıl çoğaltılması hem de başta un olmak üzere sağlıklı gıdaya dönüştürülmesi için çalışıldığını vurguladı. Başkan Gökhan ayrıca, kentlilerden büyük ilgi gören Hobi Bahçeleri projesinin de ilerleyen süreçte genişletilmesinin hedeflendiğini söyledi.


Toplam 149 dekar alanda hedefleniyor
Yeni sezon çalışmalarına hızla başlayan Çanakkale Belediyesi, Esenler Mahallesi`nde başlatılan ve yaklaşık 10 dönümlük alanda gerçekleştirilen karakılçık buğdayı ekim çalışmasının yanı sıra, kentin çeşitli noktalarında toplam 49 dekar alanda buğday, 40 dekar alanda bakla, 40 dekar alanda nohut ile 5 dekar alanda susam ekim çalışmaları da yürütecek. Öte yandan 15 dekar alanda da yazlık ve kışlık sebze dikimleri planlanıyor. 2020-2021 sezonunda toplam 149 dekar alanda tarımsal faaliyetin yürütülmesi hedefleniyor.

Kışlık sebzeler üretiliyor 
Tarımsal üretim konusunda yaptığı örnek çalışmalar ile "İyi Tarım Uygulamaları" sertifikasını almayı başaran Çanakkale Belediyesi, bu doğrultuda gerçekleştirdiği çalışmalarını kışlık sebze üretimi ile sürdürüyor. Çanakkale Belediyesi, Çanakkale`nin markalaşmış yerel tarımsal ürünlerinin korunması amacı ile atalık tohumların gelecek nesillere aktarılması için gerçekleştirdiği çalışmaların yanı sıra yazlık sebze üretiminin ardından kışlık sebze üretimine de başladı. Kışlık sebze üretimi çalışmaları doğrultusunda, Esenler Mahallesi`nde bulunan 10 dekarlık arazi içerisine karnabahar, lahana, kereviz, pırasa, ıspanak, pazı, marul, turp, maydanoz, dereotu, roka, tere olmak üzere 12 çeşit ürünün ekimi gerçekleştirilerek üretime başlandı.
(Haber Merkezi)
Paylaş