havadurum

İzmir TEKNOFEST’e nasıl gidilir? Çiğli Havalimanı yol tarifi ve ulaşım seçenekleri

Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali TEKNOFEST, 27 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında İzmir Çiğli Havalimanı’nda gerçekleşiyor. Festival alanına ulaşmak isteyen ziyaretçiler için birçok seçenek bulunuyor. İzmir TEKNOFEST’e nasıl gidilir? Çiğli Havalimanı yol tarifi, ulaşım seçenekleri haberimizde…

3501

TEKNOFEST, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde, Türkiye’nin önde gelen teknoloji şirketleri, kamu kurumları, medya kuruluşları ve üniversitelerin destekleriyle düzenleniyor. Festival, havacılık, uzay ve teknoloji alanlarında ilgi duyan her yaştan ziyaretçiye hitap ediyor. Festivalde, Türk Yıldızları, Solo Türk, Hürkuş, Akıncı, ATAK, ANKA gibi gösterilerin yanı sıra birçok yarışma, atölye, seminer ve aktivite de yer alıyor. Festival alanına girişler ücretsiz olup, online kayıt yapılması gerekiyor.

Çiğli Havalimanı nerede?

TEKNOFEST İzmir, İzmir’in Çiğli ilçesinde bulunan Çiğli Havalimanı’nda yapılıyor. Çiğli Havalimanı, İzmir’in merkezine yaklaşık 20 km uzaklıkta olup, Karşıyaka ilçesinin kuzeyinde yer alıyor. Havalimanının adresi şöyle: Çiğli Havalimanı Komutanlığı, 35620 Çiğli/İzmir.

TEKNOFEST’e nasıl gidilir?

TEKNOFEST’e ulaşmak için özel araç, otobüs, tren veya deniz yolu seçeneklerinden birini kullanabilirsiniz. Özel araçla gelmek isteyenler için festival alanında ziyaretçi otoparkı bulunuyor. Otoparka giriş için Ahmet Piriştina Caddesi üzerinden gelmeniz gerekiyor. Otobüsle gelmek isteyenler için ESHOT’un 218 numaralı Bostanlı İskele - TEKNOFEST festival alanı, 219 numaralı Egekent - TEKNOFEST festival alanı ve 220 numaralı Ulukent - TEKNOFEST festival alanı ring otobüsleri hizmet veriyor. Bu otobüslerin kalkış noktalarına ulaşmak için İZBAN veya deniz otobüsü kullanabilirsiniz. Trenle gelmek isteyenler için İZBAN seferleri arttırıldı. Aliağa-Torbalı ve Torbalı-Aliağa hattındaki İZBAN seferleri 12 dakikalık aralıklarla yapılıyor. İZBAN’ın Ulukent veya Egekent istasyonlarında inerek ring otobüslerine binebilirsiniz. Deniz yoluyla gelmek isteyenler için Konak-Bostanlı veya Alsancak-Bostanlı deniz otobüsü hatları kullanılabilir. Bostanlı İskelesi’nde inerek ring otobüslerine binebilirsiniz.

Paylaş