havadurum

Eyfel Kulesi 6 Günlük Grevinden Sonra Açıldı: Anlaşma Detayları!

Fransa'nın simgesi Eyfel Kulesi, grev sonrası ziyarete açıldı. İşte grev ve uzlaşma sürecinin ayrıntıları!

848

Paris'in sembolü Eyfel Kulesi, 6 gün süren bir grev sonrasında ziyaretçilerini tekrar ağırlıyor. Grevin ardından işçi sendikası ve işletme arasında sağlanan uzlaşma, merak edilen konuların başında geliyor.

Grev Sonrası Eyfel Kulesi Açıldı

Paris'in en ünlü simgelerinden biri olan Eyfel Kulesi, yaklaşık 6 gün boyunca devam eden bir grev sonrasında kapılarını yeniden ziyaretçilere açtı. Grev süresince yaklaşık 100 bin ziyaretçi etkilendi ve SETE şirketi, bu süreçte yaşanan olumsuzluklar için özür diledi.

İşçi Sendikası ve İşletme Arasındaki Anlaşma

Grev sonrasında Eyfel Kulesi'nin işletmesinden sorumlu SETE şirketi, işçi sendikası ile uzlaşmaya vardıklarını duyurdu. Uzlaşı kapsamında, her 6 ayda bir şirketin iş modeli ve yatırımlarının değerlendirileceği toplantılar düzenlenecek. Ayrıca, kuledeki bakım çalışmaları için 2031'e kadar 380 milyon euro yatırım yapılması kararlaştırıldı.

Grev Nedeni ve Süreci

Grevin nedeni, Paris Belediyesi'nin Eyfel Kulesi için şirketten istediği kar payının yüksek bulunmasıydı. Çalışanlar, hisselerinin büyük bir kısmına sahip olan belediyenin kar payını arttırmak istemesine tepki göstermişti. Grev sürecinde, Eyfel Kulesi'nin bilet satışlarından elde edilen gelirin nasıl kullanıldığı da tartışma konusu olmuştu.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş