Ece Üner Kimdir? Ünlü Sunucunun Hayatı, Kariyeri ve Eşi

Ece Üner, Türkiye’nin en başarılı ve tanınmış haber spikerlerinden biri. Peki Ece Üner kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte ünlü sunucunun hayatı, kariyeri ve eşi hakkında bilmeniz gerekenler…

3940

Ece Üner, Türk televizyon dünyasının tanınmış isimlerinden biridir. Haber spikerliği, sunuculuk ve gazetecilik yapan Ece Üner, son olarak Kanal D’de ‘Ece Üner ile Susma’ adlı reality şov programını sunmuştur. Peki Ece Üner kimdir, kaç yaşında, nereli, evli mi? İşte ünlü sunucunun hayatı, kariyeri ve eşi hakkında merak edilenler…

Ece Üner Kimdir?

Özge Ece Üner, 21 Temmuz 1981’de İstanbul’da doğdu. Bir dönem CNN Türk’te genel müdürlük yapan Dinç Üner’in kızıdır. Liseyi Koç Özel Lisesi’nde bitirdikten sonra Koç Üniversitesi Sosyoloji ve Tarih bölümlerinden 2003 yılında mezun oldu. Paris’te Sorbonne Üniversitesi’nde Fransızca dil eğitimi, Brüksel’de ise Avrupa Birliği konusunda eğitim aldı. Dialog Spikerlik ve Sunuculuk Okulu’nu dönem birincisi olarak bitirdi.

Ece Üner’in Kariyeri

Ece Üner, kariyerine 1999 yılında Koç Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde stajyer olarak başladı. 2003 Irak Savaşı esnasında NTV Haber Merkezi’nde çeviri ve haberler yaptı. 2002’den 2006 yılına kadar NTV muhabiri olarak diplomasi ve ekonomi alanlarında yoğunlaştı. Aralarında İran ve İsrail Meclis Başkanları, İran İçişleri Bakanı, Çek Cumhurbaşkanı, Amerikan Savunma Bakanlığı Başdanışmanı Richard Perle, Bill Clinton’ın Başdanışmanı Richard Holbroke, Amerika’nın Türkiye Büyükelçileri, İngiliz, Rus, Fransız ve Alman devlet bakanlarının da bulunduğu pek çok üst düzey devlet adamıyla özel röportajlar gerçekleştirdi. Formula 1 Bahreyn Pisti’nden haberler yaptı.

2006 yılında CNN Türk’ün spor servisinde çalıştı ve hafta sonu spor haberlerini sundu. 2007 yılında CNN Türk’te Orkun Yazgan ile birlikte ‘Yeni Gün’ isimli haber programını sunmaya başladı. 2009 yılında Habertürk TV’ye transfer oldu. 2010 yılında ‘Olduğu Gibi’ adlı tartışma programını, 2011 yılında ise ‘Akşam Raporu’ adlı haber programını sundu. 2012-2017 yılları arasında Habertürk TV’deki ‘Enine Boyuna’ adlı tartışma programının moderatörlüğünü yaptı. 2014-2015 yıllarında Show TV Ana Haber Bülteni’ni sundu. Yerine gelen Jülide Ateş’in spikerliği bırakmasının ardından 2018 yılında yeniden bu görevi devraldı. 2021 yılında Show TV’den ayrılarak Kanal D’de ‘Ece Üner ile Susma’ adlı reality şov programını hazırlayıp sundu. Program ise 17 Aralık 2021 tarihinde yayımlanan 95. bölümü ile sona erdi. 2022-2023 yıllarında TV100’de ana haber bültenini sundu.

Ece Üner’in Özel Yaşamı

1981 doğumlu olan Ece Üner, 2023 yılı itibarıyla 42 yaşındadır. 2013 yılında spiker Deniz Bayramoğlu ile evlendi. Boş zamanlarında şiir yazıyor. Ece Üner 1.65 metre boyunda, 54 kilo ve yengeç burcudur. Sosyal paylaşım sitesi Instagram’da @ozgeeceuner, Twitter’da @eceuner12 kullanıcı adıyla yer almaktadır.

Ece Üner Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Ece Üner kimdir?

Ece Üner, Türk televizyon dünyasının tanınmış isimlerinden biridir. Haber spikerliği, sunuculuk ve gazetecilik yapan Ece Üner, son olarak Kanal D’de ‘Ece Üner ile Susma’ adlı reality şov programını sunmuştur.

Ece Üner kaç yaşında?

Ece Üner, 21 Temmuz 1981’de doğdu. 2023 yılı itibarıyla 42 yaşındadır.

Ece Üner nereli?

Ece Üner, İstanbul doğumludur.

Ece Üner evli mi?

Ece Üner, 2013 yılında spiker Deniz Bayramoğlu ile evlendi.

Ece Üner’in eşi kim?

Ece Üner’in eşi, spiker Deniz Bayramoğlu’dur.

Ece Üner’in boyu ve kilosu kaç?

Ece Üner, 1.65 metre boyunda ve 54 kilodur.

Ece Üner’in burcu ne?

Ece Üner, yengeç burcudur.

Ece Üner’in Instagram ve Twitter hesapları neler?

Ece Üner, Instagram’da @ozgeeceuner, Twitter’da @eceuner12 kullanıcı adıyla yer almaktadır.

(Esra Güller)

Paylaş