havadurum

Dünyanın En Mutlu Şehirleri Açıklandı: Türkiye'den 3 Şehir Listede!

Yaşam Kalitesi Enstitüsü tarafından her yıl geleneksel hale gelen araştırmanın sonuçları açıklandı. Aarhus, Zürih ve Berlin'in zirvede yer aldığı listede Türkiye'den 3 şehir yer aldı.

353

Yaşam Kalitesi Enstitüsü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve şehirlerde yaşayanların mutluluk seviyelerini araştıran anketin sonuçları açıklandı. Bu yılki araştırmada Kuzey Avrupa şehirleri yine zirveyi zorlarken, Türkiye'den de 3 şehir listede yer almayı başardı.

Kuzey Avrupa Şehirleri Mutluluğun Zirvesinde

Araştırmada Aarhus, Zürih ve Berlin ilk üç sırayı paylaşırken, Gothenburg, Amsterdam, Helsinki, Bristol ve Kopenhag da ilk 10'da yer aldı. Bu şehirlerde yaşayanların yaşam kalitesi, çevre, toplu taşıma ve yerel yönetim gibi konulardaki memnuniyetleri yüksek puanlarla değerlendirildi.

Türkiye'den 3 Şehir Listede

Türkiye'den İstanbul, İzmir ve Antalya da araştırmaya dahil olan şehirler arasında yer aldı. İstanbul 197. sırada yer alarak Bronz şehir kategorisine girerken, İzmir 222. sırada ve Antalya ise 246. sırada yer aldı.

İstanbul Bronz Şehir Kategorisinde

İstanbul'un bu kategoride yer alması, şehrin yaşam kalitesi, çevre ve ulaşım gibi konularda bazı eksikliklere sahip olduğunu gösteriyor. Buna rağmen İstanbul, Buenos Aires, Varşova ve Cape Town gibi şehirleri geride bırakmayı başardı.

İzmir ve Antalya da Listede

İzmir'in İstanbul'dan sonra listede yer alması şehre olan ilginin ve turizmin artmasına katkı sağlayabilir. Antalya ise Brezilya, Arjantin, Çin ve Güney Afrika'dan birçok şehri geride bırakarak dikkat çekici bir başarı elde etti.

(SAİM TUNÇMAN)
Paylaş